Izvor: eKapija | Nedelja, 25.08.2019.| 09:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ostaje carinski terminal na Rači - Neophodno unaprediti uslove rada

Ilustracija (Foto: Ververidis Vasilis/shutterstock.com )
Predstavnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine, špediteri i prevoznici dogovorili su u četvrtak, 22. avgusta, da neće biti izmeštanja carinske ispostave u Bijeljini te da će raditi na poboljšanju opštih higijenskih i radnih uslova u tom prostoru.

Predsjednik Udruženja prevoznika RS Nikola Grbić je rekao da su zadovoljni ishodom sastanka, te da će prevoznici podneti inicijativu Privrednoj komori da se odvoje dodatna sredstva za održavanje carinskog terminala Rača, prenose vijesti.ba.

- Za prevoznike i špeditere je najbitnije da neće biti premeštanja carinske ispostave i terminala, a radiće se na poboljšanju uslova rada na tom mestu – kazao je Grbić novinarima.

Načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju u UIO BiH Ratko Kovačević je istakao da su, kao što su ranije i obećali, pozvali špeditere iz carinske ispostave Bijeljina, kao i prevoznike, na sastanak kako bi čuli njihove primedbe u vezi s radom terminala u Bijeljini.

- Zaključeno je da se mora naći način da se taj carinski terminal dovede na nivo da zadovoljava minimalne standarde. To je moguće ukoliko se zajedno pokrene inicijativa da se deo sredstava koja se prikupe od naplate na tom terminalu da na raspolagnje UIO kako bi se ta sredstva mogla ulagati u održavanje objekata kojima rukovodi – precizirao je Kovačević.

U međuvremenu, pokušaće dobiti sredstva koja bi se uložila u postojeći teminal na Rači, koji je star 15 godina, a neophodno je i da se investiraju i veći iznosi kako bi se ispoštovali određeni standardi.

Predstavnica špeditera Radmila Koprivica je rekla da će tražiti ispunjenje postavljenih zahteva, jer im je važno da carinska ispostava ostane na istom mestu u Rači, jer bi u suprotnom došlo do smanjenja posla.

Početkom ovog mj+eseca špediteri i prevoznici su blokirali carinski teminal Rača odbacivši ideje o njegovom izmeštanju i tražeći bolje uslove za rad.

Iz UIO su isticali da nemaju sistematizirana radna mesta za održavanje terminala u svom vlasništvu, pa tako ni radna mesta za održavanje Carinskog terminala Bijeljina, a sredstva predviđena u budžetu UIO nisu bila ni približno dovoljna da bi se konstatno angažovale druge osobe za održavanje tog carinskog terminala, prenosi vijesti.ba.

Kovačević je rekao i da na godišnjem nivou imaju na raspolaganju oko 400.000 KM (200.000 EUR) za održavanje svih graničnih prelaza u BiH, što nije dovoljno.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.