Izvor: eKapija | Nedelja, 25.08.2019.| 19:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro tender za drugu fazu radova na rekonstrukciji Opšte bolnice Gornji Milanovac

(Foto: gornjimilanovac.rs)
Radovi na prvoj fazi rekonstrukcije Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu koje finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, privode se kraju, a u narednom periodu očekuje se raspisivanje tendera za drugu fazu radova koja podrazumeva kompletno unutrašnje uređenje bolnice.

Za ovaj projekat opredeljeno je milijardu i 500 miliona dinara, a kako je eKapija već pisala, drugom fazom radova predviđeno je kompletno uređenje unutrašnjosti svih objekata sa zamenom dotrajalih instalacija, zatim zamena kompletne medicinske i nemedicinske opreme i prilagođavanje postojećih prostorija savremenim zahtevima i medicinskim standardima.

– Za otprilike godinu dana imaćemo kompletno rekunstruisanu zgradu sa novim dograđenim kapacitetima, što znači da ćemo imati oko 13.000 kvadratnih metara potpuno uređene i nove Opšte bolince u Gornjem Milanovcu – rekao je za lokalni GM Press Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

(Foto: gornjimilanovac.rs)
Kako je početkom godine rečeno za naš portal, za drugu fazu radova, najveći deo projektno – tehničke dokumentacije učestvovala je grupa projektanata na čelu sa preduzećem Urbanprojekt iz Čačka, te Atelje Nikolić Beograd, 3 M Đ Beograd, AERPROJEKT Beograd i TEHPRO Beograd. Projekat kotlarnice na biomasu izradio je Biro za projektovanje MIM TEHNO PLUS iz Kraljeva.

Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu će osim novog izgleda, u narednom periodu dobiti i savremene aparate, među kojima je najznačajniji skener. U svakodnevni rad milanovačkih doktora biće uvedeni novi zahvati od kojih se neki već i sada primenjuju na hirurškom odeljenju, piše GM Press.

Inače, u Gornji Milanovac je tokom predhodne tri i po godine uloženo oko 3 milijarde dinara direktnih investicija od strane Vlade Republike Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.