NavMenu

Počinje obiman projekat gradnje kanalizacije u vršačkim selima - Kreću radovi u Pavlišu, slede Uljma i Izbište

Izvor: eVrsac Petak, 23.08.2019. 14:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: panyajampatong/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Vršac započinje obiman projekat izgradnje kanalizacione mreže u Pavlišu. Posle Pavliša, izgradnja kanalizacione mreže planirana je i u Uljmi, gde će se najpre uraditi izgradnja brane u cilju zaštite od poplava. Izbište je sledeće, a sredstva za ovako krupne projekte obezbeđuju se udruživanjem sa pokrajinskim nivoima vlasti.

Predviđeno je da seoska kanalizacija u Pavlišu bude povezana sa gradskom fekalnom mrežom. Zato će se u prvoj fazi projekta graditi međumesni kanalizacioni vod, koji će ići duž desne strane puta Vršac – Pavliš i dalje do izvorišta. Ukupna dužina buduće fekalne mreže biće 15.137 metara, u koju će biti ugrađene PVC cevi. Biće izgrađene i tri crpne stanice, s obzirom na to da se Pavliš nalazi na nižoj koti od grada.

Grad Vršac je odluku o pokretanju otvorenog postupka javne nabavke doneo 20. maja 2019, a ugovor je dodeljen ponuđaču GP Finnet-Inženjering DOO Pančevo, koji je nastupio u konzorcijumu sa Gradcom Build DOO Pančevo i GP Graditelj NS DOO Novi Sad.


Procenjena vrednost radova je oko 250 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada i na osnovu Ugovora o finansiranju predmetnog projekta o prenosu sredstava po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, koji je februara ove godine zaključen između Uprave za kapitalna ulaganja APV i Grada Vršca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Vučić posle razgovora sa Sijem najavio kineski leteći taksi, mogućnost proizvodnje vozova i nove direktne aviolinije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa kineskim predsednikom Si Đinpingom da Srbija razgovara sa kineskom kompanijom oko letećeg taksija i da misli da ga uspostavi 2027. godine, kada se održava EXPO u Beogradu. - Mislim da ne treba još ime firme da govorimo, ali jedna je od najpoznatijih u svetu, tako da nije to teško saznati. Razgovarali smo i sa proizvođačem električnih automobila iz Narodne Republike Kine,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.