NavMenu

Pešački most između Malog Zvornika i Zvornika biće zatvoren tokom rekonstrukcije

Izvor: eKapija Petak, 23.08.2019. 14:21
Komentari
Podeli
Zvornik (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com)Zvornik
Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je u četvrtak, 22. avgusta, da je Ministarstvo bezbednosti BiH na jednoj od svojih sednica donelo Odluku da se zatvori Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, odnosno Granični prelaz u Zvorniku i to na 90 dana.

Odluka je diplomatskom poštom prosleđena Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije odakle se veoma brzo očekuje pozitivan odgovor, najkasnije u toku sledeće nedelje, nakon čega će rekonstrukcija ovog mosta na Drini nesmetano početi, saopšteno je na sajtu Grada Zvornik.

- Nismo bili sigurni da li će uopšte biti potrebno zatvoriti most odnosno granični prelaz za saobraćaj, ali u razgovorima sa Nadzornim organom, izvođačem i projektantom, došli smo do zaključka da je potrebno preduzeti i taj korak, s obzirom na činjenicu da je neophodno podići kompletnu kolovoznu konstrukciju što prelaz čini nebezbednim za pešake. Grad Zvornik će zajedno sa Opštinom Mali Zvornik obezbediti autobus koji će non-stop saobraćati na relaciji Karakaj-Zvornik odnosno Mali Zvornik–Most u Karakaju koji će pomoći građanima oba grada da prelaze sa jedne na drugu obalu.


Gradonačelnik je pozvao građane na strpljenje naglasivši da je rekonstrukcija mosta posao koji se radi jednom u pedeset godina.

- Čekali smo toliko godina na rekonstrukciju i mislim da jedna takva građevina zaslužuje strpljenje svih nas kako bi dobila novi izgled i zasijala u punom svetlu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.