Izvor: eKapija | Nedelja, 25.08.2019.| 19:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

U toku izbor projektanta za dogradnju stadiona u Kragujevcu - Čika Dača sa 25.000 mesta?

(Foto: Youtube screenshoot)
U okviru projekta rekonstrukcije i izgradnje stadiona u Srbiji i kragujevački gradski stadion, popularni Čika Dača trebalo bi da bude rekonstruisan i proširen.

- U prethodnom periodu je bio raspisan tender za projektno tehničku dokumenataciju, tender je završen i evaluacioni proces je u toku - rekla je za eKapiju Minja Obradović, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima.

Projektni zadatak je obuhvatio proširenje postojećih kapaciteta gledališta, modernizaciju samog stadiona, kako bi se dostigli UEFA standardi za odigravanje međunarodnih utakmica.

Kako prenose lokalni mediji plan je da se krene od zapadne tribine, a da kapacitet na kraju bude 25.000 ljudi. Vrednost početnih ulaganja biće od 10 do 12 mil EUR. Taj posao trebalo bi da bude završen do 2021. godine.

Projekat sprovodi Grad Kragujevac u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

Iz Kancelarije su za naš portal potvrdili da je u toku javna nabavka za izbor projektanta za dogradnju stadiona u Kragujevcu.

Podsetimo, planirana izgradnja novih stadiona u Zaječaru, Loznici, Leskovcu, Vranju, Kraljevu, Subotici, kao i u Novom Sadu.

I. Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.