Izvor: eKapija | Petak, 23.08.2019.| 13:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro gradnja biciklističke staze na Kelebiji u okviru projekta Opti-bajk prekogranične saradnje sa Mađarskom

Ilustracija (Foto: PhotoAS/shutterstock.com)
U subotičkim naseljima Bački Vinogradi i Kelebija, u okviru projekta Opti-bajk (Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni – planiranje i izgradnja biciklističkih staza) koji se realizuje u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, biće izgrađeno 7,9 kilometara biciklističkih staza.

Nakon postupka javne nabavke, ugovor je dodeljen preduzeću PTP Dubrava doo iz Bajmoka, a vrednost radova, bez PDV-a je 64,8 miliona dinara, navodi se na sajtu Grada.

Uz isticanje da je izvođač započeo pripremne građevinske radove za izgradnju biciklističke staze, Ujhelji je naveo da će dužina biciklističke staze u Bačkim Vinogradima iznositi 4,9 kilometara.

- Uskoro ćemo započeti i izgradnju biciklističke staze na Kelebiji, gde ćemo izgraditi tri kilometra bicikllističke staze. Rok za izvođenje radova je 90 dana. U okviru ‘Opti bajk’ projekta uradićemo i projektnu dokumetaciju za izgradnju 25 kilometara biciklističke staze. Ukupan budžet projekta je 2,56 mil EUR, od toga Evropska unija finansira 85%, a grad 15%. Partnerski gradovi su Ašothalom i Tompa, iz Mađarske. Tompa je već započela izgradnju biciklističke staze, a Ašothalom će uskoro raspisati javni poziv – rekao je član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Akoš Ujhelji.

Glavni cilj projekta je optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni planiranjem i izgradnjom biciklističkih staza.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.