Izvor: eKapija | Petak, 23.08.2019.| 10:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zaboravljeni hotel u Ležimiru mogao bi postati moderan spa centar sa golf terenima - Uskoro prodaja zdanja, početna cena 19 miliona

Sadašnji izgled hotela
Hotelski kompleks u Ležimiru, koji je zlatno doba doživeo 70-ih godina da bi nakon toga krenulo njegovo propadanje, ponuđen je na prodaju. Početna cena kompleksa sa okolnim zemljištem je nešto više od 19 miliona dinara, a uskoro bi trebalo da bude održano i javno nadmetanje.

Kako navode iz Gradske uprave Sremske Mitrovice, zainteresovnih investitora ima.

- Bilo je zanimljivih ponuda o izgradnji golf terena i modernih spa centara. Nadamo se dobroj ceni i ozbiljnom kupcu, s obzirom na to da je Ležimir vazdušna banja na prelepoj lokaciji sa pogledom na Frušku goru - kažu za eKapiju iz gradske uprave.

Razlog dugogodišnjeg propadanja hotela, koji je 90-ih bio dom izbeglica sa prostora bivše Jugoslavije, jesu nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Naime, iako je hotel u vlasništvu Grada, deo zemljišta je u privatnom vlasništvu, a vlasnicima je dodeljen procesom restitucije.

Kako kažu nadležni, taj problem je sada rešen, te je Grad, zajedno sa privatnim vlasnicima ušao u proceduru prodaje.
Nekadašnji izgled hotela
Hotel u Ležimiru izgrađen je 60-ih godina, a najpre je poslovao u sklopu tadašnjeg PIK Sirmiuma da bi kasnije pripao Ugostiteljskom preduzeću Park iz Sremske Mitrovice. Kao turistički biser privlačio je goste iz svih krajeva zemlje.

Sada su od hotela ostali samo temelji i zidine, te se Mitrovčani nadaju da će investicija, u nekada velelepno zdanje, oživeti turizam ovog kraja.

Ivana Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.