Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.08.2019.| 16:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Cena kvadrata u modernom stambeno-poslovnom kompleksu Malta Complex u Sarajevu 1.100 EUR

Sarajevo će u narednih nekoliko godina dobiti još jedan moderan stambeno-poslovni kompleks Malta Complex vredan oko 25 mil KM (oko 17 mil EUR). Prva od planirane četiri lamele je već izgrađena, a u toku 2020. godine kreće izgradnja još dve.

Investitori ovog kompleksa koji se gradi u naselju Dolac Malta su sarajevske firme Green Energy Solution i Gallery, članice Investmentetc grupacije. Kako su istakli za eKapiju lamela C je završena, dok će izgradnja lamela AB i C1 kreće u toku naredne godine i planirano je da radovi budu gotovi za 14 do 16 meseci.

- Ukupna površina kompleksa je 5.000 m2 i imaće oko 300 stanova. U svakoj lameli biće podzemna garažna mesta, a oko kompleksa je predviđen javni parking. Cena kvadrata u fazi rezervacija, odnosno u predprodaji iznosi već od 2.200 KM (1.100 EUR) sa uračunatim PDV-om - poručuju investitori.

Kako dodaju glavni izvođač radova biće jedna od top tri građevinske kompanije koja može obezbediti bankovnu garanciju na rok i kvalitet radova.

- Novi stambeni kompleks oslikava našu viziju da spojimo prirodno okruženje i modernu arhitekturu čistih linija. Sledeći osnovnu ideju, kreirali smo bezbedan i luksuzan stambeni ambijent. Svaka od lamela gradi se po sistemu pasivnog gubitka energije čime smo stvorili idealne uslove koji zadovoljavaju kako ekološke standarde tako i standard kvaliteta života - istakli su investitori Malta Complexa.

U samom kompleksu, kažu, planirani su prodajni, ugostiteljski i uslužni objekti, kao i park sa igralištem.

- Lokacija koja je ušuškana i udaljena od gradske gužve i saobraćaja ipak u neposrednoj blizini ima sve sadržaje i ustanove potrebne za svakodnevni život, odnosno vrtiće, osnovne i srednje škole, univerzitet, šoping centar, zdravstvene ustanove, šetališta.

Investitori dodaju da se sve stambene jedinice zasnivaju se na "open space" principu stanovanja kojim se povezuje prostor dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije u jedinstvenu cjelinu.

S.Š.


Fotogalerija
Malta Complex u Sarajevu

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.