Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.08.2019.| 13:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Putevi Srbije o ceni izgradnje dela auto-puta: Deonica Surčin-Novi Beograd specifična, u planu i biciklističke i pešačke staze

Deonica Novi Beograd-Surčin deo je auto-puta Miloš Veliki (Foto: Predsedništvo Srbije)


Povodom komentara u javnosti u vezi sa cenom izgradnje deonice Novi Beograd-Surčin, koja je deo auto-puta Miloš Veliki, JP Putevi Srbije је u saopštenju ukazalo na činjenice u vezi sa ovim projektom, koje su uticale na ugovorenu vrednost radova.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin, potpisan 18. avgusta 2019. godine između Vlade Republike Srbije, JP Putevi Srbije i kineske kompanije China Communications Construction Company (CCCC), a njegova vrednost je 70,5 mil USD.

Deonica Novi Beograd-Surčin je od izuzetnog značaja za funkcionisanje čitavog koridora Miloš Veliki (autoput E-763), imajući u vidu da predstavlja vezu grada Beograda sa novim autoputem i u ovom trenutku čini nedostajuću "kariku" na početku čitave rute. Dužina deonice je 7,9 km, proteže se od Vojvođanske ulice na Novom Beogradu, gde je planiran kružni tok, pa sve do buduće petlje Surčin.

Predmetna deonica je specifična između ostalog i po tome što za razliku od dosadašnjih projekata na izgradnji autoputeva, prolazi kroz naseljeno, gradsko područje, što za posledicu ima specifične zahteve u pogledu tehnologije izvođenja radova.

Kako se navodi, "predviđa se i izgradnja biciklističkih i pešačkih staza, što za rezultat ima širi profil (trup) čitavog auto-puta i značajno veće količine radova". Planirane su pešačke i biciklističke staze sa obe strane ove saobraćajnice, širine 2,0 m i 2,20 m. Imajući to u vidu, širina normalnog poprečnog profila ove deonice ide čak do 47,2 m. Takođe, s obzirom da je autoput širi, to zahteva i da buduće konstrukcije za ukrštanje ove saobraćajnice sa lokalnim putevima (mostovi, nadvožnjaci i podvožnjaci) budu veće nego što je to uobičajen slučaj. Projekat podrazumeva izgradnju ukupno pet mostovskih konstrukcija i jedan nadvožnjak, a osim toga, ukrštanja sa lokalnim saobraćajnicama biće ostvarena i preko četiri površinske i jedne denivelisane raskrsnice (petlje).

Još jedna specifičnost projekta je i u tome što predviđa ugradnju velikih količina građevinskih materijala za izgradnju saobraćajnice, naročito peska i kamenog agregata, usled šireg profila nego kod standardnog autoputa, navodi se dalje u saopštenju. Uzimajući u obzir "gradsku" lokaciju deonice i kratak rok izgradnje, to zahteva i veće troškove usled potrebe da se angažuje veći broj vozila i opreme na dužim transportnim rastojanjima.

Kako kažu iz Puteva Srbije, pomenuta ukrštanja sa lokalnim saobraćajnicama će, uzimajući u obzir dužinu deonice, biti na relativno kratkim rastojanjima. S tim u vezi, izgradnja navedenih konstrukcija i objekata na kraćim rastojanjima zahteva primenu specifičnih tehnologija za izvođenje radova i rezultira značajnim povećanjem troškova izgradnje.

S obzirom da budući radovi zalaze u zone stanovanja, moraju se odvijati u strogo kontrolisanim uslovima uz primenu kompleksnih mera kako bi se u što većoj meri ograničili i/ili eliminisali negativni uticaji na stanovništvo (negativni uticaji na životnu sredinu, buka i dr.), što rezultira značajnim povećanjem troškova, navodi se. Takođe, s obzirom da deonica prolazi i zaštićenom zonom vodoizvorišta, odvodnjavanje saobraćajnica je planirano u sistemu kišne kanalizacije gde se kišne vode preko planiranih retenzija skupljaju, na tim mestima prečišćavaju i takve prečišćene vode ispuštaju u kanale, što značajno utiče na povećanje troškova izgradnje.

Ova deonica autoputa podrazumeva i specifične zahteve i mere za tehnologiju odvijanja saobraćaja u toku izvođenja građevinskih radova, kako bi se u što je moguće manjoj meri umanjio negativan uticaj radova na stanovništvo.

Kako piše u saopštenju Puteva Srbije, u budžetu Republike Srbije za 2019. godinu, koji je rađen u poslednjem kvartalu 2018. godine, bilo je planirano kreditno zaduženje za ovaj projekat kod kineskih banaka u visini od 85% vrednosti projekta, odnosno u iznosu od 60 mil USD, a 100% vrednosti projekta od 70,5 mil USD odgovara ugovorenoj vrednosti radova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.