Izvor: Politika | Ponedeljak, 14.02.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

KBC "Bežanijska kosa" nudi usluge "Medik programa" - 900 din specijalistički pregledi

Prijemno odeljenje za hitne slučajeve Kliničko-bolničkog centra “Bežanijska kosa” zbog preuređenja nije radilo dva meseca. Hitno prijemno odelenje  ponovo radi.

 

Učinjeno je sve da se pacijent, kada uđe u ovu kuću zdravlja, oseća prijatno i opušteno. Ne oseća se miris karakterističan za bolnice, nekada beli zidovi ofarbani su ljubičastom bojom, cveće u bolničkim hodnicima i slike na zidovima više podsećaju na ambijent u bolnicama kojia se mogu videti samo u stranim zemljama ili na televiziji. Napravljene su nove ordinacije, obnovljen je veliki deo vodovoda i grejnog sistema, postavljena nova keramika, stolarija i rasveta. Jedna od novina je i to što je uveden razglasni sistem za pozivanje pacijenata, kao i kompjuterski sistem. Za sve ove radove Ministarstvo zdravlja je obezbedilo 4 mil din , dok su 1mil din uložili iz sopstvenih sredstava. KBC  “Bežanijska kosa” ima 400 kreveta i sve potrebne medicinske službe, kao i najsavremeniju dijagnostičku aparaturu.

 

“Medik program” omogućava svima koji ne žele da idu redovnom  procedurom i duže čekaju da odmah dobiju specijalistički pregled i to po ceni od samo 900 din. Takođe imaju i apartmanski blok sa 14 soba. Troškove boravka u apartmanu plaća sam pacijent, a ako nije zdravstveno osiguran naplaćuje mu se i medicinska usluga. Međutim, jedan od velikih problema KBC ”Bžanijska kosa” je taj što nemaju zgradu poliklinike. Poliklinički pregledi se obavljaju u zgradi koja je nekada bila prinudni smeštaj medicinskom osoblju  bolnice. Takođe, deo pregleda obavljaju i u domovima zdravlja na teritoriji Novog Beograda. Planiraju izmeštanje kuhinje u posebnu dvorišnu zgradu. Tako će dobiti nov prostor, koji će iskoristiti u skladu sa potrebama  bolnice.

Firme:
KBC Bežanijska kosa
Podelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.