Izvor: eKapija | Sreda, 21.08.2019.| 16:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Planirate da razvijate poslovanje u Rusiji? - Evo šta treba da znate

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Sojuzekspertiza (SOEKS) je vodeća i najstarija nezavisna inspekcijska kompanija u Rusiji, koja na zahtev ruskih i stranih pravnih i fizičkih lica vrši ispitivanja i provere količine i kvaliteta izvozne i uvozne robe u Rusiji i inostranstvu.

SOEKS je kćerka kompanija Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, glavna inspekcijska i metodološka organizacija u sistemu TIK.

Koristeći dugogodišnje iskustvo iz oblasti ispitivanja i kontrole robe, kao i razvijenu strukturu holdinga koju čini 14 specijalizovanih odeljenja u Moskvi i preko 40 kćerki-firmi koje se nalaze u različitim gradovima, lukama i železničkim stanicama Rusije, SOEKS pruža klijentima širok spektar usluga kontrole količine i kvaliteta sirovinskih roba i materijala, robe široke potrošnje, industrijske opreme i druge robe, navodi se na sajtu predstavništva za Srbiju i Crnu Goru trgovinsko-industrijske komore Ruske federacije.

U osnovne usluge SOEKS-a u međunarodnom modelu TIC (testing, inspection, certification) spadaju: laboratorijska ispitivanja, registracija i pribavljanje deklaracije o usklađenosti medicinskih sredstava, potvrđivanje usklađenosti sa ruskim i međunarodnim standardima i normama, ispitivanja, revizija, procena konsalting, inspekcija (u Rusiji i inostranstvu) i sudske ekspertize.

Ukoliko planirate da razvijate poslovanje u Rusiji, saradnja sa organizacijom SOEKS može pomoći da pribavite svu potrebnu dokumentaciju i obavite neophodne procedure, što će dovesti do veće efikasnosti vašeg poslovanja na novom tržištu.

U slučaju da želite da plasirate robu na rusko tržište, Sojuzekspertiza može obaviti ispitivanja i inspekcije robe ili opreme koju planirate da izvozite. Ovo je neophodno da biste dobili potrebne dozvole i sertifikate o usklađenosti sa standardima Ruske Federacije.

Pošto se procedure za izvoz razlikuju u zavisnosti od vrste proizvoda ili usluga, možete stupiti u kontakt sa stručnjacima SOEKS-a, koji, između ostalog, nude i usluge konsaltinga.

Sa celokupnim portfoliom usluga Sojuzekspertize, kao i detaljnim informacijama o organizaciji, možete se upoznati na sajtu TIK-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.