Izvor: eKapija | Sreda, 21.08.2019.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Osnovna škola Knez Sima Marković iz Barajeva do kraja avgusta biće renovirana - U planu još dve javne nabavke

Ilustracija (Foto: SpeedKingz/shutterstock.com)
Osnovna škola Knez Sima Marković iz Barajeva ovog leta posvećena je poboljšanju uslova za boravak đaka, ali i rad osoblja. U toku su različiti radovi, kako u matičnoj školi, tako i u izdvojenim odeljenjima.

Tako se radilo na održavanju trotoara i prilaznih platoa u izdvojenom odeljenju Veliki Borak. Reč je o investiciji vrednoj 888.020,52 dinara bruto, a izvođači radova bili su grupa ponuđača Euro Beogradnja i Traco iz Beograda.

Sa istim izvođačima zaključen je ugovor kojim su predviđeni radovi na održavanju učeničkog prostora u Barajevu, kao i na postavljanju podova, ugradnji stolarije, postavljanju gipsanih ploča i instalaciji sanitarne opreme. Bruto ugovorena vrednost radova je viša od dva miliona dinara (2.069.421,68 dinara).

Ova grupa izvođača dobila je i zadatak adaptacije i sanacije fasadne stolarije u izdvojenom odeljenu Boždarevac. Procenjena vrednost radova je preko milion dinara bez PDV-a (1.145.762,95). Isti posao dobili su i u izdvojenom odeljenju Ravni gaj, a vrednost radova ovde je viša od dva miliona dinara bez PDV-a (2.181.340,15), kao i u izdvojenom odeljenju Srednji kraj sa cenom od gotovo dva miliona dinara bez PDV-a (1.839.938,90).

Posao bi trebalo da bude završen do kraja avgusta.

Kako za eKapiju kaže direktorka škole Zorica Jovanović Stevanović, matičnu školu pohađalo je u školskoj 2018/19. godinu 917 učenika, a u izdvojenim odeljenjima 414 učenika. Napominje da bi ovi radovi pre svega trebalo da utiču na poboljšanje energetske efikasnosti, odnosno uštedu energije, a takođe i na lepše okruženje i prijatniji ambijent za rad.

- Novac za ovih pet javnih nabavki obezbedila je Gradska opština Barajevo. Prema Planu javnih nabavki trebalo bi da budu raspisane još dve javne nabavke: Rekonstrukcija instalacija sanitarne i hidrantske mreže u izdvojenom odeljenju Lisović i Radovi na postavljanju zaštitne mreže i radovi na investicionom održavanju trotoara i platoa u izdvojenom odeljenju Beljina. Za prvu bi novac trebalo da obezbedi Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, a druga čeka obezbeđivanje novca - rekla je Jovanović Stevanović.

Aleksandra Kekić
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.