NavMenu

Gebruder Weiss prevozi robu kamionom na gas

Izvor: Promo Sreda, 21.08.2019. 15:41
Komentari
Podeli
Logistička kompanija Gebrüder Weiss je zajedno sa svojim dugogodišnjim klijentom implementirao ekološko transportno rešenje: kamion koji 100% pokreće KPG gorivo (komprimovani prirodni gas) i sada će prevoziti robu između postrojenja fabrika.

U jednoj turi kamion na gas pređe rastojanje od približno 1.700 kilometara (do odredišta i nazad). Novi održivi direktni transport kao rezultat donosi dobru ekološku ravnotežu: u poređenju sa EURO-6 dizel kamionom, kamion na gas štedi oko 20 procenata CO2 u jednom smeru.

U oba pravca, kamion će prevoziti robu između Austrije i Srbije dva do tri puta nedeljno, prelazeći više od 200.000 kilometara godišnje.

Nikola VasiljevićNikola Vasiljević

- Za Gebrüder Weiss,ovo je treći kamion na gas i predstavlja dalji korak u pravcu ispitivanja ekološki prihvatljivih pogonskih tehnologija u logističkoj svakodnevnici. Ostali kamioni na gas koriste se na lokacijama u Beču i Memingenu. Od septembra 2018. godine kompanija takođe testira i električni kamion u gradskom području Beča. Reč je pre svega o elektrifikaciji gradskog distributivnog saobraćaja, gde zagađenje bez emisije i niska buka igraju važnu ulogu - izjavio je Nikola Vasiljević, direktor sektora međunarodnog transporta u kompaniji Gebruder Weiss Srbija

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.