Izvor: Tanjug | Sreda, 21.08.2019.| 09:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Neki svinjski proizvodi iz Srbije ipak se uvoze u BiH

(Foto: Dusan Petkovic/shutterstock.com )
Srpski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je Bosna i Hercegovina liberalizovala uvoz za neke proizvode svinjskog porekla iz Srbije, nakon zabrane zbog pojave afričke kuge svinja.

- Kolege iz BiH su spustile nivo zabrane, liberalizovali su jedan deo robe svinjskog porekla. Očekujemo da će kolege iz Crne Gore i Makedonije doneti istu odluku - rekao je Nedimović odgovarajući na pitanja novinara u ambasadi Češke, gde je prisustvovao akviziciji kompanije Knjaz Miloš.

Ministar je naveo da je u Beogradu bila i delegacija Svetske organizacije zdravlja životinja iz EU, kojoj je predstavljeno šta njegovo Ministarstvo radi na suzbijanju afričke kuge.

- Najvažnije je da budemo transparentni kako bi ove privremene mere koje su neke zemlje uvele bile povučene - podvukao je Nedimović.

Kaže da je to normalna mera koja se primenjuje kada se u nekoj zemlji pojavi virus afričke kuge svinja i naveo da je Srbija tu istu meru uvodila prema drugim zemljama.

Nedimović je rekao da će se učiniti sve kako bi se sprečilo širenje virusa afričke kuge svinja, i naveo da za sada nema novih slučajeva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.