Izvor: eKapija | Utorak, 20.08.2019.| 11:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradiće se nova ambulanta u Šašincima - Objavljena javna nabavka za izvođače radova

Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Selo Šašinci u opštini Sremska Mitrovica trebalo bi da dobije novu zdravstvenu ambulantu. Kako se navodi u izdatoj građevinskoj dozvoli, objekat je prizeman, ukupne bruto površine 120 m2.

Na projektu su, za različite segmente i elaborate, angažovani Praksa 59, Luna stan, Plam graf, svi iz Šapca, i Krug plus iz Sremske Mitrovice.

Predračunska vrednost objekta iznosi nešto više od osam miliona dinara, bez PDV-a (8.103.740,14 dinara).

Javna nabavka za izvođače radova objavljena je danas, a poziv traje do 19. septembra 2019. godine. Otvaranje ponuda obaviće se istog dana u 13 sati. Kriterijum za odabir je ekonomski najpovoljnija ponuda. Konkursnu dokumentaciju možete pronaći OVDE.

- Grad će uložiti šest miliona ove godine i još dva miliona sledeće godine. Ova investicija je važna, jer u selu stanuje nešto više od 1.600 meštana, koji su udaljeni od Sremske Mitrovice 15 kilometara. Ambulanta je u lošem stanju, pa će nov objekat biti od značaja, pre svega zbog dostupnosti i pristupačnosti - rekao je načelnik Gradske uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić.

Osim ove ambulante, kompletno je sanirana i rekonstruisana ambulanta u Radenkoviću, koja je puštena u rad sredinom jula. Vrednost radova bila je 7,5 miliona dinara.

Kako je Mirnić najavio, u planu je i tekuće održavanje za još dve ambulante, dok su mediji pisali da je reč o ambulantama Zasavica I i Zasavica II.

A. K.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.