Izvor: eKapija | Utorak, 20.08.2019.| 10:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

U modernizaciju toplane u Kruševcu ulaže se 350 miliona dinara - U planu izgradnja drugog stadiona i rekonstrukcija bolnice

Ilustracija (Foto: Svietlieisha Olena/shutterstock.com)
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da će u modernizaciju toplane u Kruševcu biti uloženo 350 miliona dinara iz državnog budžeta, najavivši da će do početka grejne sezone biti završeni svi ključni radovi koji treba da obezbede normalno snabdevanje ovog grada toplotnom energijom.

Uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja, do početka grejne sezone, izvršiće se sanacija 2 kotla na gas i rekonstrukcija kotla na ugalj, što će obezbediti redovno snabdevanje. Do kraja godine, izvršiće se rekonstrukcija još jednog kotla na ugalj, navodi se na gradskom sajtu.

Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca je rekla da se nada da će radovi biti završeni na vreme, kako bi spremno dočekali grejnu sezonu.

Naglasila je da Grad Kruševac ima veoma dobru saradnju sa Ministarstvom rudarstva i energetike i da je konkurisao dobijanje sredstava za unapređenje energetske efikasnosti javnih objekata i dobili sredstva za OŠ Dragomir Marković i zdravstvenu stanicu Balšićeva.

Ministar je naglasio da mu je drago što Kruševac poklanja veliku pažnju energetskoj efikasnosti i ulaže napore da smanji utrošak električne energije, a dobar primer je uvođenje led rasvete i ušteda od 40%.

Napomenuo je i dobre projekte sa kojima je Grad konkurisao kod ministarstva. Pored projekta koji je dobila OŠ Dragomir Marković, jedan od najboljih projekata je rekonstrukcija ambulante Balšićeva čija je ukupna vrednost oko 13 miliona dinara.

Ministar je pomenuo i zgradu Gradske kuće, koja je iz 1904. godine i pod zaštitom je države, ali je za nju potrebno pažljivo uraditi projekat kako bi se sačuvao objekat, a istovremeno i unapredio u pogledu energetske efikasnosti.

Takođe, najavio je i izgradnju drugog stadiona u Kruševcu, modernizaciju Opšte bolnice, a Moravski koridor će biti šansa za Kruševac i nove investicije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.