NavMenu

Energetski efikasno upravljanje zgradama za životni prostor budućnosti - "Sauter" 29. septembra predstavlja nova rešenja

Izvor: eKapija Petak, 25.09.2009. 13:23
Komentari
Podeli

Širom sveta zgrade stvaraju 15% ukupne emisije gasova sa efektom staklene bašte. "Sauter" je već skoro sto godina specijalizovan za automatizaciju zgrada. Glavna železnička stanica u Berlinu, višespratnica "Power Tower" u Lincu ili aktuelna zgrada Rabobanke u Utrehtu predstavljaju samo tri od mnogobrojnih primera da se "Sauter" angažuje globalno radi uštede resursa i troškova. Kompanija sa sedištem u Bazelu fokusira svoj razvoj i ponudu rešenja na energetsku efikasnost u zgradama. "Sauter" je u tu svrhu razvio i proizveo novu porodicu sistemskih rešenja SAUTER EY-modulo, koja će 29. septembra po prvi put biti predstavljena u Beogradu.

- Ušteda energije znači optimizacju troškova. Ova jednostavna spoznaja polako prodire u svest ne samo onih koji donose odluke u političkoj sferi već i u svet biznisa. Iskustvo pokazuje da je investiranje u održiva rešenja od početka realizacije građevinskog objekta ekološki isplativo. Ovakva dalekovidost će se uvek finansijski isplatiti, kratkoročno ili dugoročno - kažu u ovoj kompaniji.


SAUTER EY-modulo – Energetska efikasnost inspirisana prirodom

Koncern sa sedištem u Bazelu je sinonim za dugogodišnje iskustvo u struci, što se ogleda i u švajcarskom kvalitetu njenih proizvoda. Najsvežiji primer za to je novo modularno rešenje SAUTER EY-modulo: porodica sistemskih rešenja za automatizaciju zgrada, kompatibilna kako sa budućim tako i sa tekućim rešenjima. Kao otvoreno rešenje kompatibilna je sa svim aktuelnim tehnologijama i protokolima (LON, BACnet itd.). Kompletnom kontrolom optimalnog iskorišćenja energije SAUTER EY-modulo stvara životne prostore, efikasne i po pitanju potrošnje energije i po pitanju njenih troškova – od primarne distribucije energije, preko klimatizacije pa sve do upravljanja prostorom.

SAUTER EY-modulo nudi podršku kod održivog, energetski efikasnog planiranja i gradnje. Razvoj se od početne ideje zasniva na modelu pčelinjeg saća: pouzdanom sistemu iz prirode sa genijalnom modularnom konstrukcijom.

SAUTER crpi energiju iz stogodišnjeg iskustva

Na našu klimu utiču elementi kao što su sunce, vazduh i voda. Ovi elementi predstavljaju i sve značajnije obnovljive izvore energije. Oni zbog toga imaju svoj odraz i u bojama kompanije "Sauter". "Sauter" stvara dobru klimu. Sa svojim novim tržišnim identitetom "Sauter" zauzima poziciju vodećeg proizvođača energetski efikasnih rešenja za automatizaciju zgrada. Osnovu za to pružaju i motivisani veoma dobro obrazovani saradnici, koji su godinama verni kompaniji. SAUTER nudi atraktivne radne uslove svojim timovima.

Odgovoran odnos prema okolini

Menadžmentu "Sautera" je važno da koncept održivosti zaživi i u samoj kompaniji. Ovo se, između ostalog, manifestuje uvođenjem ekološkog standarda ISO 14001 i ekološki svesnim proizvodnim tehnikama, kao što je npr. lemljenje elektronskih komponenti bez upotrebe olova. Naši saradnici predaju u različitim visokoškolskim ustanovama kao stručnjaci za održivost i energetsku efikasnost. Ne samo u Švajcarskoj, već i u pojedinim međunarodnim ćerka- kompanijama. "Sauter" tako podstiče razumevanje za održive tehnlogije kod budućih generacija.

"Sauter" stvara dobru klimu. U planu od 10 tačaka iz poznatog filma o globalnom zagrevanju (An Inconvenient Truth - Neugodna istina) zgrade su navedene kao značajan faktor. Oko 40 procenata energetske potrošnje u svetu otpada na zgrade. Korišćenje ovog potencijala za uštedu energije već decenijama spada u osnovnu konkurentnu prednost "Sautera". Najnovija inovacija u ovoj oblasti je sopstveni plan od 10 tačaka za povećanje energetske efikasnosti zgrada: ECO10. Kao uvod u ovu oblast on pomaže i profesionalcima i laicima u efikasnoj uštedi energie i smanjenju troškova i istovremeno predstavlja doprinos ublažavanju klimatskih promena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.