Izvor: Glas zapadne Srbije | Ponedeljak, 19.08.2019.| 08:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završava se idejni projekat za deonicu Preljina-Požega - Najveći poduhvat savladati planinu Jelicu

(Foto: gkuna/shutterstock.com)
Za deonicu trase auto-puta od Preljine do Požege kažu da je veoma zahtevna. Duga je nepunih 31 kilometar i sadrži tri tunela i 25 mostova. Deonica je podeljena na pet poddeonica, s tim što su tuneli poddeonica 1 i 2.

- Deonica se prvim delom prostire pored reke Čemernice, gde je dosta mirna i tu je projektovana brzina 120 kilometara na sat, drugi deo je tunel Trbušani i posle njega se dolazi u dolinu Zapadne Morave. Kod Pakovraća se penje na planinu Jelicu i tu postaje veoma zahtevna trasa, nagibi su jako veliki i ta trasa je projektovana za brzinu od 100 kilometara na sat - izjavila je Nevenka Đokić, glavni projektant deonice Preljina–Požega.

Она navodi da deonicа ima jako mnogo mostova, dva tunela, Laz i Munjino brdo, dužine po tri kilometra, 50 objekata, potpornih zidova, regulacija i 19 devijacija.

- Trasa se penje uz Jelicu do vrha gde je tunel Laz, a zatim se spušta do Lučana. Na tom padu prolazi se kroz dva duboka useka u selima Markovica i Negrišori i spuštamo se do Lučana gde će biti petlja. Kada dođemo do Lučana tu se razvija petlja i trasa se nalazi na dugačkom vijaduktu sa kojim prelazi postojeći državni put, reku Bjelicu i dolazi do tunela Munjino brdo koji izlazi u Prilipcu. Ona opet na dugačkom vijaduktu prelazi preko državnog puta i dolazi do petlje Prilipac tj. do čvora dva auto-puta. Tu se auto-put račva na put ka Kotromanu i ka Boljarima - rekla je Đokić.

Prema njenim rečima upravo se završava idejni projekat, a da projektante angažuje kineska kompanija CCCC (China Comunications Construction Company) koja je izvođač radova.

- Sa naše strane se sada predaje projekat koji treba da ide na Republičku revizionu komisiju i da ide dalje da poštuje proceduru. Projekat tunela Laz i Munjino brdo je završen i prošao je proceduru. Tu su urađeni projekti za izvođenje, jer je cilj kineskog partnera bio taj da što pre otpočne radove na delovima objekta čija će izgradnja najduže trajati, tako da je stavljen akcenat na dva dugačka tunela - istakla je Đokić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.