Izvor: Balkan Green Energy News | Subota, 17.08.2019.| 14:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Toplana Šabac raspisala tender za termoizolaciju 40 stambenih zgrada

Ilustracija (Foto: Kuchina/shutterstock.com)
JKP Toplana-Šabac raspisala je tender za sprovođenje mera za poboljšanje energetske efikasnosti, uključujući termoizolaciju zgrada i ugradnju termostatskih ventila i delitelja.

Projekat koji obuhvata radove na termoizolaciji 40 stambenih zgrada finansiraće kreditom u iznosu 2,5 mil EUR koji je odobrila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), piše Svetlana Jovanović za portal Balkan Green Energy News.

Projekat rehabilitacije šabačke mreže za daljinsko grejanje, uključujući termoizolaciju zgrada i ugradnju termostatskih ventila i delitelja, otvoren je za ponuđače iz svih zemalja, navodi se na portalu za elektronske nabavke za klijente EBRD-a (ECEPP).

Rok za podnošenje ponuda je 10. septembar. Očekuje se da ugovor bude zaključen 31. oktobra 2019. i da se realizuje u roku od oko 12 meseci.

Detalje tendera pogledajte OVDE.

Toplana-Šabac biće ESCO kompanija koja će za svoje korisnike uzeti kredit za termoizolaciju, pružiti uslugu, a zatim će kroz uštedu energije otplata biti finansirana na 12 godina, saopštio je ranije Grad Šabac.

Prema rečima Slobodana Jerotića, direktora JKP Toplana-Šabac, građani će ostvariti značajne uštede izolacijom stambenih zgrada i ugradnjom termostatskih ventila i delitelja, što će im omogućiti da vrate investiciju.

Toplana je pripremila različite modele ugovora tako da će građani moći sami da odrede period otplate.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.