NavMenu

Tender za izgradnju doma zdravlja u Borči do kraja avgusta - Vrednost radova 800 miliona dinara

Izvor: eKapija Petak, 16.08.2019. 15:00
Komentari
Podeli
(Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Do kraja avgusta očekuje se objavljivanje tendera za izgradnju doma zdravlja u Borči, koja bi trebalo da počne u oktobru, najavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da je doneta odluka o pokretanju javne nabavke za izvođenje radova i vršenje stručnog nadzora, kao i da je priprema konkursne dokumentacije u toku, prenosi Beoinfo.

– Očekujemo da izgradnja doma zdravlja u Borči, u okviru Doma zdravlja "Palilula", počne na jesen ove godine. Planirani rok za završetak radova je 12 meseci od početka izgradnje, što znači da ćemo do kraja 2020. godine imati nov dom zdravlja koji će odgovoriti potrebama stanovnika leve obale Dunava. Procenjena vrednost investicije iznosi oko 800 miliona dinara sa PDV-om – istakao je prvi čovek prestonice.

On je dodao da će se zdravstvena stanica u Borči graditi u Ulici Koste Manojlovića i istakao da će Sekretarijat za zdravstvo i Sekretarijat za investicije Grada Beograda pratiti izvođenje radova.

– U objektu površine veće od 6.800 m2, pacijentima će na jednom mestu biti dostupne sve specijalističke službe – laboratorije, službe za fizikalnu medicinu, ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftamologije, otorinolaringologije i stomatologije. U njemu će raditi skoro 50 lekara opšte prakse i drugih specijalizacija, desetak stomatologa, oko 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar, kako bi se odgovorilo na potrebe pacijenata – poručio je Radojičić.

U cilju obezbeđivanja adekvatne zdravstvene usluge i pomoći u primarnoj zdravstevnoj zaštiti, prvi čovek Beograda naveo je da tokom avgusta tri doma zdravlja (Vračar, Zemun i Mladenovac) dobijaju ultrazvučne aparate u vrednosti od 12 miliona dinara. Takođe, tokom avgusta, domovi zdravlja u Barajevu, Surčinu, Zemunu, Grockoj i na Vračaru dobijaju medicinsku opremu i značajne aparate u vrednosti od 10 miliona dinara, dok u DZ Zvezdara stiže digitalni rendgen aparat u vrednosti od 12 miliona dinara.

Radojičić je poručio da će, uz veliko zalaganje Ministarstva zdravlja koje poslednjih godina svakodnevno radi na poboljšanju medicinskih uslova u celoj Srbiji, Grad Beograd ovim, ali i drugim projektima dati svoj doprinos.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.