Izvor: RTS | Četvrtak, 15.08.2019.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bukovičku banju posećuju gosti iz Nemačke, Kine i Rusije - Renoviraju se hoteli i gradi avantura park

Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com )
Jedna od najlepših srpskih banja, Bukovička, ovih dana puna je gostiju. Pogodnost petodnevnog odmora, uz vrednosne vaučere Vlade, do sada je iskoristilo 200 posetilaca.

Stari znanci Aranđelovca, ali i oni koji prvi put uživaju u njegovim lepotama, ispunili su ovih dana grad pod Bukuljom. Pored domaćih, gosti iz Nemačke, Kine, Rusije.

Mnogo se ulaže u nekadašnje mondensko lečilište. Do vrha Bukulje, vode pešačke staze, a gradiće se i avantura park. Za sve goste obezbeđeno je besplatno korišćenje bazena u Garašima.

- Pored ponude bazena, vodenih površina, imamo i dosta zelenila, tako da je to jedan izuzetan ambijent, koji i naši sugrađani i turisti vole da posećuju - rekao je Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac.

Za prvih šest meseci zabeleženo je oko 50.000 noćenja, kao i prošle godine.

Prepreka su ograničene mogućnosti smeštaja - u hotelima i privatnim kućama, ima samo oko 1.500 postelja. Rekonstrukcijom Hotela Šumadija i simbola grada, "Starog zdanja ", i to će biti rešeno.

- Turistička organizacija ima plan kako će vrlo brzo da se prikupe određena sredstva koja su potrebna za sređivanje fasade, stolarije, krova. Onda ćemo videti preko određenih fondova da apliciramo i da dobijemo određena sredstva kako bismo to zdanje što pre završili - naveo je Zoran Zečević, predsednik UO TO Aranđelovac.

Zato će, ova godina, biti prekretnica u razvoju turizma pod Bukuljom.

U lokalnoj samoupravi očekuju da će obnova hotela dati novi zamajac razvoju Aranđelovca, uz višestruko povećanje broja gostiju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.