Izvor: Beta | Četvrtak, 15.08.2019.| 14:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kineska kompanija Eurofiber otvara treću fabriku za proizvodnju čarapa u Ćupriji

(Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)
Kineski investitor Eurofiber potvrdio je da će u Ćupriji napraviti novi pogon za fabriku čarapa, a realizacija tog projekta se očekuje u septembru ili u oktobru, izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Kineska kompanija za proizvodnju prediva Eurofiber otvorila je fabriku u Ćupriji 2016. godine, a dve godine kasnije pokrenut je još jedan pogon.

- Turska kompanija Feka Automotiv je dobila građevinsku dozvolu i počeli su sa pripremnim građevinskim radovima u našoj industrijskoj zoni - kazao je Erić.

Ukupni prihodi i primanja budžeta opštine Ćuprija u prvih šest meseci ove godine iznose 414.795.559 dinara i to su, prema rečima Ninoslava Erića, "najveći prihodi koji su se slili u ćuprijski budžet u prvih šest meseci ijedne godine do sada".

- Porast ukupnih prihoda budžeta opštine Ćuprija u prvih šest meseci usledio je jer su nam porasli prihodi i od poreza na zarade i od poreza na imovinu. To je jedan od pokazatelja da su povećane zarade u lokalnoj samoupravi, a to je i posledica stranih direktnih investicija, koje i dalje dolaze i koje i dalje očekujemo - rekao je Erić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.