Izvor: Niške vesti | Četvrtak, 15.08.2019.| 09:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Nišu uskoro tender za izvođača koji će sanirati urgentne probleme na putevima po prijavama građana

(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
JP Direkcija za izgradnju grada Niša počela je da upravlja putevima u tom gradu. Kako navodi direktor ovog preduzeća Nebojša Lović, to znači da će se, od sada, sve što je vezano za puteve – izgradnja, rekonstrukcija, održavanje, sprovoditi isključivo preko Direkcije za izgradnju grada.
On je dodao da će to izazvati i neke novine.

- Direkcija će biti investitor u pravom smislu reči. Sredstva će se prebacivati Direkciji, a odatle će dirketno sa izvođačima radova komunicirati. Direkcija će biti odgovorna i jedini upravljač puta. Do sada je bilo to raštrkano po upravama, a Direkcija je radila samo nadzor - izjavio je Lović.

Nove nadležnosti i proširenje obima posla iziskuju i proširenje kadra. Lović dodaje da će direkcija dobiti i dvadeset novih službenika.

- Moram da napomenem da to neće biti nova zapošljavanja. Odluka koja će ići na skupštinsko zasedanje je da se sa dela Gradske uprave dvadesetoro ljudi prebaci u Direkciju. Tako da budžet grada neće ništa osetiti. Umesto u Gradskoj upravi, primaće plate u Direkciji - istakao je Lović.

Kako bi građani mogli da prijave probleme na saobraćajnicama Direkcija je uvela novi info centar.

Zbog efikasnosti rešavanja problema, Lović je dodao i to da će uskoro biti raspisana javna nabavka za izvođačem koji će biti zadužen za saniranje urgentnih problema na putevima i trotoarima i koji će biti Direkciji na raspolaganju 24 časova dnevno.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.