Izvor: Tanjug | Sreda, 14.08.2019.| 12:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Država ima plan za Resavicu po ugledu na RTB Bor, Železaru Smederevo i PKB

Ilustracija (Foto: worradirek/shutterstock.com)
Država ima plan da za preduzeća koja su godinama bila na teretu budžeta, a neka su i dalje, pronađe strateške partnere.

To će se uraditi na isti način kao što je to uradila u slučajevima RTB Bor, Železare Smederevo, PKB..., rekla je premijerka Ana Brnabić i naglasila da država ima plan i za Resavicu, čija bi četiri rudnika po preporuci MMF-a trebalo zatvoriti.

- Rudari ne moraju da brinu, država ih neće ostaviti bez posla. Nećemo zatvoriti nijedan rudnik sve dok za 3.500 radnika ovog preduzeća ne obezbedimo alternativno zaposlenje - poručila je premijerka u intervjuu za Tanjug.

Navela je da vlada ima dobro pripremljen socijalni program koji će ponuditi radnicima četiri, od šest rudnika predviđenih za zatvaranje.

Zbog ekonomske situacije i demografije regiona u kojem se nalaze rudnici, vlada za sad ne želi da ih zatvori.

- Nismo želeli da krenemo u to sad, dok nemamo alternativu u smislu da otvorimo neke druge privredne aktivnosti za sve ljude. Neki možda žele socijalni program, veliki broj njih želi da se zaposli negde dalje, tako da paralelno s tim, radimo na otvaranju novih radnih mesta pre nego što zatvorimo rudnike u Resavici - kaže Brnabić govoreći o planovima države za rešavanje pitanja nekoliko važnih preduzeća.

Ona tako napominje i da se za Azotaru iz Pančeva koja je otišla u stečaj traži strateški partner i da "Azotara nije završena priča".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.