Izvor: Blic | Sreda, 14.08.2019.| 08:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sve izvesnija gradnja BG tunela između Savske i Dunavske padine - 10 stvari koje bi trebalo da znate njemu

(Foto: Grad Beograd)
Posle metroa i dva mosta, po jednog nad Savom i Dunavom, najavljeni tunel koji bi trebalo da spoji Savsku i Dunavsku padinu definitivno je jedan od najambicioznijih i najatraktivnijih najavljenih projekata. Gradnja ove saobraćajnice najavljena je za kraj naredne godine, a cena se kreće između 80 mil EUR i 120 mil EUR.

1. Postojalo 13 varijanti

Pre nego što je izrađen konačni plan, razmatrano je čak 13 različitih varijanti rešenja tunelske veze.

2. Ideja stara 70 godina

Ideja o povezivanju Savskog amfiteatra i dunavskog priobalja podzemnim koridorom stara je skoro 70 godina.

3. Ulaz i izlaz

Ulaz na Savskoj padini nalazio bi se u ulici Gavrila Principa, kod parka Luke Ćelovića, odnosno Ekonomskog fakulteta. Na Dunavskoj padini to bi bila raskrsnica Bulevara despota Stefana i Jovana Avakumovića, kod Policijske uprave za Grad Beograd.

4. Konačna trasa

Tunel bi od Ekonomskog fakulteta praktično kao produžetak Novog savskog mosta išao gore ka Terazijama, pa do Kosovske ulice, u blizini Doma Narodne skupštine, a onda se spustio ka Takovskoj, Cvjićevoj i dalje ka Bulevaru despota Stefana.

5. Muke sa klizištem

Problem pri izgradnji moglo bi da predstavlja klizište na Savskoj padnini, od Terazija do Ulice Gavrila Principa.

6. Duboko na Terazijama

Najveća dubina tunela biće ispod Terazija i iznosiće 38 metara. Ukupna širina prosečnog profila u jednoj tunelskoj cevi biće 9,56 metara sa saobraćajnim trakama širokim po 3,5 metra i pešačkim od 0,93 metra.

7. Dužina dva kilometra

Dužina svake tunelske cevi biće 1.993 metra, ulazno-izlaznog portala u Gavrila Principa 45 metara, a na Bulevaru despota Stefana 124 metra.

8. Biće i rušenja

Koliko će objekata biti porušeno u zoni ulaznog portala u ulici Gavrila Principa još je neizvesno.

9. Cena

Koliko će koštati tunel, teško je za sada precizirati. Procene su da će biti porebno izdvojiti između 80 mil EUR i 120 mil EUR.

10. Ruši se deo parka

Park Luke Čelovića se nalazi praktično na mestu gde će vozila ulaziti u tunel i kretati se ka Terazijskoj terasi, tako da će on biti rekonstruisan i po svemu sudeći smanjen.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.