Izvor: eKapija | Utorak, 13.08.2019.| 15:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sistem video-nadzora za kažnjavanje saobraćajnih prekršaja u Kraljevu - Uskoro tender za nabavku opreme

Ilustracija (Foto: neopicture/shutterstock.com)
Kraljevo je dobilo je 26.121.000 dinara za projekat uspostavljanja sistema video-nadzora kao deo programa "Pametni gradovi", koji sprovodi Ministarstvo bez portfelja zaduženo za inovacije i tehnološki razvoj.

- Na ovaj način mi ćemo uspostaviti video-nadzor za kažnjavanje saobraćajnih prekršaja na ukupno tri raskrsnice. Ovaj sistem će omogućiti automatsko snimanje i prepoznavanje registarskih tablica motornih vozila koja su prešla semafor na crveno svetlo ili su prekoračili brzinu. Svi vozači koji su prekršili saobraćajna pravila će biti kažnjeni - kaže za eKapiju gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Na taj način biće omogućena veća bezbednost u saobraćaju, ali će se i puniti republički i gradski budžet.

- 30% sredstava dolazi u gradski budžet i kosristi se u skladu sa pravilima za bezbednost saobraćaja - kaže Terzić.

Gradonačelnik je dodao da očekuje da će javna nabavka za nabavku kamera biti uskoro, kao i da je rok za realizaciju projekta 5 meseci od potpisivanja ugovora.

Ministarstvo bеz portfеlja zadužеno za inovacijе i tеhnološki razvoj podržalo je osam jedinica lokalnih samouprava koji su dobili sredstva za realizaciju projekata u okviru programa za razvoj "pametnih gradova" u ukupnom iznosu od 206 miliona dinara.

I. Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.