Izvor: Novosti | Utorak, 13.08.2019.| 09:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grad Beograd za sređivanje škola izdvojio 800 miliona dinara

Ilustracija (Foto: Dagmara_K/shutterstock.com)
Grad Beograd je za sređivanje škola izdvojio 800 miliona dinara. Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, najveća investicija je izgradnja osnovne škole u Leštanima.

Posao je vredan 545,7 miliona dinara, a izgradnju finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u sklopu programa Vlade Srbije za obnovu i unapređenje objekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, pišu Večernje novosti.

Rekonstrukcija OŠ Kralj Petar Drugi na Vračaru vredna je 30 miliona dinara. Pri kraju je i očekuje se da bude završena ove nedelje.

Uskoro će se otvoriti gradilište u OŠ Cana Marjanović u Sopotu, a za radove je izdvojeno oko 37 miliona, kao i u OŠ Vladimir Rolović sa investicijom od oko 600 miliona dinara.

- Tokom novembra bi trebalo da počnu radovi na sanaciji mokrih čvorova i fekalne kanalizacije u OŠ Kneginja Milica, za šta je planirano 10,7 miliona dinara - ističe Gak.

Do kraja godine počinje i kompletno sređivanje fasade i stolarije u OŠ Rade Drainac. Vrednost radova je 32 miliona dinara. Počeće i renoviranje fiskulturne sale i instalacija u 12. beogradskoj gimnaziji sa 11,5 miliona dinara.

Radi se na obnovi fasada na četiri osnovne i jednoj srednjoj školi, što je investicija vredna 66 miliona dinara. U planu je i kompletna rekonstrukcija Zemunske gimnazije, za štaje planirano oko 360 miliona dinara.

U drugoj polovini sledeće godine planiran je početak radova u još nekoliko osnovnih i srednjih škola.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.