NavMenu

Do kraja 2009. potpisivanje ugovora sa izvođačem radova za zaobilaznicu oko Dimitrovgrada

Izvor: Beta Četvrtak, 24.09.2009. 09:18
Komentari
Podeli

Direktor Javnog preduzeća "Koridor 10" Nenad Ivanišević izjavio je u Pirotu da očekuje da će do kraja 2009. godine biti potpisan ugovor sa izvođačem radova za izgradnju zaobilaznice oko Dimitrovgrada na "Koridoru 10", a radovi početi u januaru 2010. godine.

Veliko je interesovanje za izgradnju ove deonice, rekao je Ivanišević i dodao da je u Dimitrovgradu bilo više od 80 potencijalnih izvođača iz Španije, Grčke, nekoliko austrijskih firmi, kao i firme iz Hrvatske i Slovenije. Posle razgovora sa potencijalnim izvođačima radova, Ivanišević je rekao da očekuje da će za deonicu Pirot-Dimitrovgrad tender biti raspisan u januaru i da će radovi početi na proleće 2010. godine. - Nadamo se da ćemo do 2012. godine moći da auto-putem stignemo od Pirota do Dimitrovgrada i granice Bugarske. Cilj je da se radovi od Pirota do Dimitrovgrada završe u isto vreme kada i zaobilaznica oko Dimitrovgrada - rekao je Ivanišević novinarima.

Rukovodilac austrijske firme "Porr" za Srbiju Miljan Jovanović kazao je da je ova firma zaintereovana za izgradnu "Koridora 10" i da želi da zaposli i domaću radnu snagu.

Vlasnik građevinske firme iz Pirota Zlatko Jovanović ocenio je da je izgradnja "Koridora 10" velika investicija.

- Naša uloga u tome je da budemo podizvođači radova. To je šansa ne samo za građevinske firme Pirota i Pirotskog okruga, nego i za ostale firme - ugoistiteljstvo i turizam. Ovde će raditi stotine radnika koji nisu iz Pirota. Njima treba omogućiti da ovde ostave deo para koje će zaraditi - naveo je Jovanović.

Ukupna vrednost izgradnje autoputa od Niša do Dimitrovgrada na "Koridoru 10" procenjena je na 795 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.