Izvor: eKapija | Ponedeljak, 12.08.2019.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela rekonstrukcija i proširenje Doma zdravlja u Ubu - Sledi izbor firmi za opremanje

(Foto: Akimika Beograd)
Krajem jula počeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji ubskog Doma zdravlja.

Kako za eKapiju kaže Živorad Lazarević, član stručnog tima Opštine Ub za realizaciju ovog projekta, u toku je demontaža starog krova u skolu uklanjanja postojećeg objekta, a rok za završetak radova je 400 dana.

Firma koja je na tenderu Opštine Ub izabrana za izvođača radova je Kej Valjevo, dok je podizvođač Multitek elektornik iz Leskovca.

Prema rečima Lazarevića, njima su povereni građevinski radovi na rekonstrukciji i proširenju Doma zdravlja, a izbor firmi za opremanje i nabavku medicinske opreme će tek uslediti.

Kako je navedeno sa sajtu Opštine Ub, reč je o najvećoj investiciji u ovu ustanovu u poslednjih nekoliko decenija, vrednoj 180 miliona dinara.

Autor idejnog rešenja rekonstrukcije i obnove objekta je beogradska firma Akimika. Projekat podrazumeva sveobuhvatnu adaptaciju enterijera postojećih objekata površine 3.500 m2 i izgradnju novih 4.500 kvadrata, ugradnju lifta, sanaciju krova, sređivanje fasade, uvođenje grejanja na pelet, kao i nabavku nove opreme i nameštaja.

Obnovom će se značajno unaprediti pružanje zdravstvenih usluga pacijentima, stvoriti savremeni uslovi za rad medicinskog osoblja i proširiti delatnost, a direktorka Doma zdravlja dr Biljana Nikolić posebno je izdvojila izgradnju zgrade za hemodijalizu na mestu postojeće garaže, spajanje hitne službe sa glavnom zgradom, rekonstrukciju i proširenje fizikalne medicine, dečje i rendgen službe, renoviranje opšte prakse, preseljenje laboratorije na sprat i njeno opremanje.

- Po okončanju radova, biće to repektabilan, moderan i savremeno opremljen objekat, kakvog neće biti u okruženju, sa većom spratnošću, sa novim zgradama i službama, koji će omogućiti da zaposleni na najbolji mogući način pruže zdravstvenu uslugu našim građanima - izjavio je Darko Glišić, predsednik Opštine Ub povodom početka rekonstrukcije.

B. P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.