Izvor: Novosti/eKapija | Ponedeljak, 12.08.2019.| 09:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Krematorijum za uginule kućne ljubimce uskoro na Novom Beogradu - Raspisana javna nabavka za izgradnju

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Lepneva Irina/shutterstock.com)
Krematorijum za životinjske leševe, koji je predviđen u okviru kompleksa groblja za kućne ljubimce u Bloku 51 na Novom Beogradu, trebalo bi uskoro da počne da se gradi.

Nabavka za izradu tehničke dokumentacije za pribavljanje građevinske dozvole i izvođenje radova raspisana je 9. avgusta. a više informacija možete potražiti OVDE. Rok za podnošenje ponuda je 9. septembar 2019. godine do 13 sati, kada će se obaviti i otvaranje ponuda. Kriterijum za ocenjivanje je najmanja ponuđena cena bez PDV.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku, a urbanistički projekat uradio je Saobraćajni institut CIP.

Urbanistički projekat
Urbanistički projekat (Foto: Print screen)

Kako pišu Večernje novosti, ovaj centar za spaljivanje životinjskog otpada definisan je kao spalionica za uginule životinje, koja će se sastojati iz dela za prijem i čuvanje i krematorijuma. Planirana je i hladnjača.

Počivalište za kućne ljubimce prostiraće se na parceli od 1,5 hektara između auto-puta i ulice Marka Čelebonovića. Ovde će se nalaziti 1.500 grobnih mesta i 800 mesta za urne. Poseban odeljak biće namenjen uginulim životinjama iz zoo vrta, a predviđen je i spomen-park.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.