NavMenu

Požarevcu nedostaju hoteli, najavljene investicije u turizam - Gradu fali najmanje 500 ležajeva za goste

Izvor: Večernje novosti Nedelja, 11.08.2019. 15:00
Komentari
Podeli
(Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
S obzirom na to da se u Požarevcu tokom godine organizuje više kulturnih i sportskih manifestacija, koje beleže sve veći broj učesnika i posetilaca, neophodno je obezbediti dovoljno smeštajnih kapaciteta i prevazići dosadašnje probleme.

- Poslednja urađena studija je pokazala da nam za goste nedostaje oko 500 kreveta, ali verujem da su se u međuvremenu podaci promenili i da je požarevački deficit još veći - kaže gradonačelnik Bane Spasović, i najavljuje dalje unapređivanje turističke ponude.

Dotad, najveća manifestacija koja se u Požarevcu organizuje su višednevne "Ljubičevske konjičke igre", s mnogobrojnim učesnicima iz zemlje i okruženja, pa je za događaj s početka septembra već obavljena javna nabavka. Za smeštaj su se nadmetala dva ponuđača - privredno društvo Inon invest i privredno društvo Avala, oba iz Požarevca. Avala je ponudila višu cenu od procenjene - 310.080 dinara bez poreza, dok je Inon invest tražio takođe neoporezovanih 277.062 dinara, pa se komisija za javne nabavke odlučila za povoljniju ponudu konačišta i restorana "In".

Ugovoreno je prenoćište u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, sa uračunatim doručkom i boravišnom taksom, te osiguranjem. Shodno specifikaciji iz javne nabavke, sve sobe sadrže radni sto, stolicu, klima-uređaj, besplatan pristup internetu u čitavom objektu, odgovarajuće krevete, kupatilo, fen, neprekidnu sobnu poslugu i besplatan parking. Za ove usluge će iz gradskog budžeta biti plaćeno 308.000 dinara, sa uračunatim porezom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.