NavMenu

Požarevcu nedostaju hoteli, najavljene investicije u turizam - Gradu fali najmanje 500 ležajeva za goste

Izvor: Večernje novosti Nedelja, 11.08.2019. 15:00
Komentari
Podeli
(Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
S obzirom na to da se u Požarevcu tokom godine organizuje više kulturnih i sportskih manifestacija, koje beleže sve veći broj učesnika i posetilaca, neophodno je obezbediti dovoljno smeštajnih kapaciteta i prevazići dosadašnje probleme.

- Poslednja urađena studija je pokazala da nam za goste nedostaje oko 500 kreveta, ali verujem da su se u međuvremenu podaci promenili i da je požarevački deficit još veći - kaže gradonačelnik Bane Spasović, i najavljuje dalje unapređivanje turističke ponude.

Dotad, najveća manifestacija koja se u Požarevcu organizuje su višednevne "Ljubičevske konjičke igre", s mnogobrojnim učesnicima iz zemlje i okruženja, pa je za događaj s početka septembra već obavljena javna nabavka. Za smeštaj su se nadmetala dva ponuđača - privredno društvo Inon invest i privredno društvo Avala, oba iz Požarevca. Avala je ponudila višu cenu od procenjene - 310.080 dinara bez poreza, dok je Inon invest tražio takođe neoporezovanih 277.062 dinara, pa se komisija za javne nabavke odlučila za povoljniju ponudu konačišta i restorana "In".

Ugovoreno je prenoćište u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, sa uračunatim doručkom i boravišnom taksom, te osiguranjem. Shodno specifikaciji iz javne nabavke, sve sobe sadrže radni sto, stolicu, klima-uređaj, besplatan pristup internetu u čitavom objektu, odgovarajuće krevete, kupatilo, fen, neprekidnu sobnu poslugu i besplatan parking. Za ove usluge će iz gradskog budžeta biti plaćeno 308.000 dinara, sa uračunatim porezom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.