Izvor: RTS | Petak, 09.08.2019.| 16:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kako da postupite ako posle odmora dobijete iznenađujuće visok račun za telefon?

(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Svake godine se neko iznenadi koliki je račun za mobilni telefon kada se vrati sa odmora. Jedan Beograđanin je nedavno došao iz Turske, a račun je iznosio 10.000 EUR.

Direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge – Ratel Vladica Tintor je rekao za RTS da građani treba najpre operatoru da se obrate kada dobiju visok račun, a zatim Ratelu.

- Ako je građanin nezadovoljan uslugom ili računom, prvo se obraća operatoru, a ako nije zadovoljan tom komunikacijom nama. Imamo oko 1.000 pritužbi godišnje. Odnose se na kvalitet usluge, račune, prenosivost brojeva i druge usluge - rekao je Tintor.

Komentarišući slučaj u kom je jedan Beograđanin dobio račun od 10.000 EUR za mesec kada je bio u Turskoj, Tintor je rekao da nisu dobili formalnu prijavu za taj slučaj, i da se tako drastične situacije poslednjih godina nisu dešavale.

Tintor je poručio građanima da se, kada idu u inostranstvo, raspitaju koji operatori imaju najbolje uslove i da njih izaberu. Ako ne mogu da kontrolišu prenos podataka, direktor Ratela ističe da je najbolje ne koristiti internet.

Ipak, treba biti obazriv i kada birate wi-fi. Treba izbegavati logovanje na imejl ili društvene mreže kada ste na otvorenoj mreži. Tada se omogućava zloupotreba podataka koji se unose, poput korisničkog imena i lozinke.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.