NavMenu

Od 2020. u planu potpuna rekonstrukcija keja u Pančevu - Izgradnja dečjih igrališta i velikog sportsko-rekreativnog centra

Izvor: eKapija Petak, 09.08.2019. 14:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Supavadee butradee/shutterstock.com)Ilustracija
Gradska menadžerka Pančeva Maja Vitman najavila je kompletno uređenje keja i pančevačkog Potamišja. Prema njenim rečima kej, omiljeno šetalište Pančevaca, sledeće godine biće veliko gradilište.

Gradska vlast se, kako navodi, odlučila da počne sa izradom tehničke dokumentacije koja se odnosi na celokupnu rekonstrukciju i izgradnju keja. Namera je da građani i posetioci grada dobiju bolje mesto za odmor, šetnju i rekreaciju, prenosi portal 013info.

- Naš, pančevački kej, je sagrađen pre oko 30 godina i nakon toga nije bio adekvatno održavan, što se i vidi. Prva stvar koju vidite kada dolazite u Pančevo, prelazeći most na Tamišu, jeste upravo ovaj kej. On danas ne izgleda reprezentativno, ali će do kraja godine će se početi ozbiljni građevinski radovi, a u toku naredne godine ovo će biti veliko gradilište, rekla je Vitman.

Najavila je da se planira izgradnja više dečjih igrališta i veliki sportsko-rekreativni centar sa mnoštvom terena za odbojku, rukomet, košarku i mali fudbal. U planu je i priprema za ugostiteljske objekte - male montažne objekte sa baštom koji će se postavljati blizu obale Tamiša. Planovi se tu ne završavaju, te pored rekonstrukcije postojećih pešačkih staza, želja je i da se izgrade nove - kako pešačke, tako i biciklističke staze.

Posebna poslastica je planirana za prostor oko Doma vojske. Tamo bi, u bliskoj budućnosti, trebalo da se gradi skejt park, koji bi to bio preko proleća, leta i jeseni, a zimi bi tu bilo klizalište.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.