NavMenu

Počela rekonstrukcija Doma slepih u Čačku

Izvor: Glas zapadne Srbije Četvrtak, 08.08.2019. 11:15
Komentari
Podeli
(Foto: Stokkete/shutterstock.com)
Radovi na izradi termoizolacione fasade radi poboljšanja energetske efikasnosti na objektu Međuopštinske organizacije slepih u Čačku počeli su juče (07. avgusta), rekao je predsednik Saveza slepih i slabovidih Dejan Tomić.

On ističe da radove finansira Ministarsto za rad, boračka i socijalna pitanja.

- Ove godine kod Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja za projekat "Unapređenje energetske efikasnosti Doma slepih - dobili smo novčana sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za izolaciju, fasadu i pokrivanje dve terase na objektu. Dok su prošle godine od Ministarstva obezbeđena sredstva za zamenu kompletne stolarije u vrednosti od 2,1 miliona dinara. Samim tim ovom rekonstrukcijom smanjujemo utrošak toplotne energije, što znači da će doći do smanjenja troškova. Rok za završetak radova je kraj seprembra, a izvođač je Izolator, rekao je Tomić dodajući da su uz kompletno angažovanje dosta radili na sređivanju stanja unutar objekta i oko njega.

Inače, Savez slepih je međuopštinska organizacija sa središtem u Čačku koja pokriva tri opštine Ivanjicu, Lučane, Gornji Milanovac i grad Čačak.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.