Izvor: Glas zapadne Srbije | Četvrtak, 08.08.2019.| 11:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela rekonstrukcija Doma slepih u Čačku

(Foto: Stokkete/shutterstock.com)
Radovi na izradi termoizolacione fasade radi poboljšanja energetske efikasnosti na objektu Međuopštinske organizacije slepih u Čačku počeli su juče (07. avgusta), rekao je predsednik Saveza slepih i slabovidih Dejan Tomić.

On ističe da radove finansira Ministarsto za rad, boračka i socijalna pitanja.

- Ove godine kod Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja za projekat "Unapređenje energetske efikasnosti Doma slepih - dobili smo novčana sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za izolaciju, fasadu i pokrivanje dve terase na objektu. Dok su prošle godine od Ministarstva obezbeđena sredstva za zamenu kompletne stolarije u vrednosti od 2,1 miliona dinara. Samim tim ovom rekonstrukcijom smanjujemo utrošak toplotne energije, što znači da će doći do smanjenja troškova. Rok za završetak radova je kraj seprembra, a izvođač je Izolator, rekao je Tomić dodajući da su uz kompletno angažovanje dosta radili na sređivanju stanja unutar objekta i oko njega.

Inače, Savez slepih je međuopštinska organizacija sa središtem u Čačku koja pokriva tri opštine Ivanjicu, Lučane, Gornji Milanovac i grad Čačak.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.