Izvor: RTV | Četvrtak, 08.08.2019.| 10:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Golf tereni u Srbiji sve popularniji

(Foto: Aleksandar Parezanović)
Većini golf zvuči kao sport koji je namenjen imućnima, a malo je poznato da se golf igra i kod nas. U Srbiji postoje dva terena za golf, a jedan od njih se nalazi i u Vojvodini, u Žablju.

U Americi je golf veoma popularan, a jedan od najuspešnijih golfera, Tajger Vuds, postao je sinonim u svetu za taj sport. Ako ste kao deca maštali da zaigrate golf, imate tu priliku u Žablju, ali je neophodno da prođete obuku.

- Da biste postali pravi golfer potrebno je da prođete golf akademiju, ona traje 12 časova i na toj akademiji se nauče golf udarci, kratki i duži zatim saznaju se opšte informacije o golf terenima u Srbiji i u svetu..posle toga se kreće za polaganje za zelenu kartu koja je dozvola za igru svuda na svetu - rekla je Milica Ošap iz Golf centra.

Nikola Bjelobaba ima 15 godina i naša je mlada nada u ovom sportu. Kako kaže, trebalo bi da postane deo perspektivnih sportista, kako bi bio na korak do reprezentacije.

- Počeo sam pre 3 godine, gledao sam ga na tvu i bio mi je nekako zanimljiv sport. Mislio sam da time ne može da se bavi u Srbiji, međutim malo sam istraživao i video sam da imaju dva golf terena i odabrao sam bližii tako sam krenuo - rekao je Nikola Bjelobaba.

Rekreativno bavljenje golfom namenjeno je svima, ali profesionalno bavljenje tim sportom zahteva značajno ulaganje novca. Golferi kažu da je najveći ulog kada je reč o golfu, vreme.

U toku je izgradnja i novih 9 staza, a sa ukupno 18 staza, golf centar u Žablju postaće prvi teren u srbiji koji ispunjava golf standarde.

Podsetimo, u januaru ove godine, Direkcija za građevinsko zemljište Beograda raspisala je javnu nabavku za izradu plana detaljne regulacije za golf terene i ostale sportske sadržaje u južnom delu Pinosave, naselja podno Avale.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.