Izvor: B92 | Sreda, 07.08.2019.| 14:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro gradnja nove Kraljičine plaže - Investicija u ekskluzivan hotel sa dve podzemne etaže i četiri sprata vredna 70 mil EUR

Ilustracija
Ilustracija (Foto: fotorobs/shutterstock.com)
Budvanske kompanije Adriatic properties i Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Miločer gradiće novi hotel Kraljičina plaža.

Za to je saglasnost dao vršilac dužnosti glavnog državnog arhitekte Crne Gore Dušan Vuksanović. Stari hotel Kraljičina plaža u Pržnu je srušen i na njegovom mestu će se graditi hotel sa pet zvezdica, površine 37.000 m2, piše Pobjeda.

Iz menadžmenta Adriatic propertiesa je ranije saopšteno da će izgradnja novog hotela početi nakon prikupljanja neophodnih saglasnosti, kao i da je planirana investicija u vrednosti 70 mil EUR. Gradnja bi trebalo da traje dve i po godine.

U rešenju Vuksanovića navodi se da je hotel projektovan shodno ugovoru o zakupu hotela od 26. maja 2011. godine u okviru Urbanističko-arhitektonskog rešenja hotelskog rizorta Miločer, koje je sastavni deo Prostornog plana posebne namene za obalno područje Crne Gore, prenela je agencija Mina.

Hotel je projektovan u skladu sa urbanističko-tehničkim uslovima koje je Direktorat za građevinarstvo Ministarstva održivog razvoja izdao 31. decembra 2015. godine i 12. aprila ove godine. Ukupna površina lokacije je 12.000 m2.

U tehničkom opisu ovog objekta se navodi da su u odnosu na ranije stanje hotelski kapaciteti prošireni i omogućavaju razvoj ekskluzivnog turizma. Dodaje se da je zbog specifičnosti luksuznog tretmana, krajnji izgled i položaj hotela utvrđen kroz idejno-arhitektonsko rešenje sa sprovedenog javnog međunarodnog konkursa, a u okviru zadatih uslova i parametara.

Slobodna savremena forma objekta prati morfologiju zaleđa i morske obale. Kompoziciju hotela čine dva nadzemna dela, severni i južni, koji su prizemnom i jednom podrumskom etažom povezani u funkcionalnu celinu. Između ova dva trakta uvučen je pojas zelenila koji predstavlja fizičku i vizuelnu vezu sa prirodom u zaleđu. Ova zona će se formirati od postojećeg drveća na lokaciji koje će se presaditi, navodi se u tehničkom opisu.

Hotel će imati dve podzemne etaže sa 137 parking mesta, prizemlje i četiri sprata. U objektu će biti 126 smeštajnih jedinica, od čega 60 soba i 66 apartmana, u okviru kojih će se nalaziti 262 kreveta.

Glavni ulaz u hotel biće sa istočne strane u nivou zajedničkog prizemlja. U toj zoni su planirani zajednički sadržaji: lobi, internacionalni restoran, restoran a la carte, glavni restoran sa 210 stolica, lobi bar, igraonica, zatvoreni bazen, spa i teretana. Tu će biti i administracija kao i deo smeštajnih jedinica.

Stari hotel, izgrađen početkom 80-ih godina prošlog veka je uklonjen u skladu sa rešenjem Ministarstva održivog razvoja od 7. juna 2017. godine.

Adriatic properties je dugoročni zakupac grada-hotela Sveti Stefan i Vile Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža, prema ugovorima o zakupu zaključenim 2007. godine sa Hotelskom grupom (HG) Budvanska rivijera i HTP Miločer.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.