Izvor: eKapija | Sreda, 07.08.2019.| 14:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela gradnja 528 stanova za bezbednjake u Novom Sadu - U planu još 1.472 stana i Atletski centar sa stadionom i dvoranom

(Foto: Pokrajinska vlada)
U Novom Sadu, u naselju Jugovićevo, postavljen je kamen temeljac za izgradnju 528 stanova za pripadnike službi bezbednosti, policije, Bezbednosno-informativne agencije, vojske i zatvorske straže, koji će, kako je najavljeno, biti završeni do kraja 2020. godine. Reč je o prvoj fazi radova, a ukupno će biti izgrađena 1.972 stana.

- Pokrajinska vlada podržaće ovaj veoma važan nacionalni program izgradnje stanova, koji će pored rešavanja stambenog pitanja za pripadnike snaga bezbednosti podstaći i stanogradnju, domaću građevinsku industriju i ukupan ekonomski razvoj - kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

- Mi smo zajedno sa Gradom Novim Sadom pripremili i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju ovjekata Policijske uprave u Novom Sadu, i to će biti jedan od naših najvažnijih zajedničkih projekata za sledeću godinu, vredan 400 miliona dinara - dodao je Mirović.

Izgradnja ovih stanova zajednički je projekat Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, i projekat je od nacionalnog značaja, kazala je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakavši, da se radovi paralelno izvode i u Nišu, Vranju, Kragujevcu i Kraljevu. Predsednica Brnabić najavila je ovom prilikom i početak izgradnje i 190 stanova u Sremskoj Mitrovici.

- Vodimo politiku dela, a ne politiku reči. Ponosna sam jer ćemo zajedno sa Pokrajinskom vladom u Novom Sadu zajedno raditi i na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine i početku izgradnje Biosens instituta - kazala je predsednica Vlade.

Na pravi način krunišemo sve ono što smo radili prethodnih godina, a na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i da se zahvalimo ljudima koji su rizikovali živote i branili državu, kazao je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Ovo je peti grad u kojem gradimo stanove za pripadnike službi bezbednosti, za sve one koji su branili i čuvali Srbiju. Ponosna sam jer na ovom projektu rade domaće kompanije koje koriste materijal srpskog porekla - istakla je ministarka Mihajlović.

Ovo je prva faza ovog projekta, jer nas čeka i druga faza u kojoj je planirana izgradnja još 1.472 stana na ovoj lokaciji. Predvideli smo i izgradnju vrtića, škole i Atletskog centra sa stadionom i dvoranom u ovom naselju, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za pripadnike, vojske, policije i drugih bezbednosnih službi i da im se odužimo za sve ono što su radili i u teškim i u mirnodopskim godinama - dodao je gradonačelnik Novog Sada Vučević.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Mihajlović: Sav materijal iz Srbije

Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu i celoj Srbiji način je da država kaže "hvala" za sve što vojnici, policajci i "bezbednjaci" rade, poručila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i navela da je posebno ponosna što će domaće kompanije graditi stanove sa materijalom iz Srbije.

Kao resorni ministar, kaže, posebno je ponosna na to što stanove grade domaće kompanije iz Novog Sada, što će se koristiti materijali srpskog porekla. Takođe, istakla je Mihajlović, veoma je ponosna što su svi nadležni danas zajedno na polaganju kamena temeljca.

- Kada smo svi zajedno, imamo i uspeha i ovakve stanove možemo da gradimo - zaključila je Mihajlović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.