NavMenu

BMW serije 8 Gran Coupe nudi veći komfor

Izvor: eKapija Sreda, 07.08.2019. 09:59
Komentari
Podeli
(Foto: Dan Dennis/Unsplash)
BMW je proširio opseg modela Serije 8 uvođenjem pravog sportskog modela sa četvora vrata. U poređenju sa kupeom, ovaj model je duži za 23 cm, širi za 3 cm, a viši za 5,6 cm, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 20 cm. Na taj način, povećan je prostor za putnike na zadnjim sedištima, više nego u bilo kom kupeu do sada, te tako ovaj auto ima sedišta za pet putnika.

Kokpit je već dobro poznat iz kupea i kabrioleta Serije 8 Coupe, sa digitalnom instrument tablom od 12,3 inča u, kao i centralnim informacionim ekranom od 10,25 inča. Multimedijalni sistem radi sa BMW operativnim sistemom 7.0.

Stakleni panorama krov, transparentne površine od 1,5 m2, doprinosi veoma laganom i vazdušastom osećaju, a putnici dodatno uživaju u ambijentalnom osvetljenju i Harman-Kardon audio sistemu sa 16 zvučnika. Ovo je prvi BMW model koji ima panorama krov koja pokriva čitavu površinu krova odnosno od vetrobrana do zadnjeg stakla, navodi se na sajtu Radulović.

Praktičnost ove luksuzne kupe-limuzine povećana je mogućnošću deljenja naslona zadnje klupe u odnosu 40:20:40.

Adaptivno M oslanjanje dolazi kao standard, a svi Xdrive modeli imaju i integralno aktivno upravljanje u osnovnom paketu. Dalje je moguće unaprediti dinamiku vožnje dodavanjem aktivnih stabilizatora. Širok spektar modova vožnje jasno je definisan – Eco Pro, COMFORT, SPORT i SPORT+.

Adaptivna LED svetla i LED zadnja svetla su standard, dok su BMW laserska svetla sa varijabilnom distibucijom i zastitom od zaslepljivanja dostupni kao opcija.

Od starta prodaje je moguće dobiti M Sport paket skoji spaja besprekoran dizajn i opremu: M branike sa velikim usisinicima vazduha i difuzorom nazad, specifične sportske pragove, kao i M light točkove od 19 inča, M sportske kočnice, multifunkcionalna sedišta, M kožni sportski volan.

Visokokvalitetne opcije doprinose i udobnosti putnika i modernom luksuzu: multifunkcionalna sedišta i M Sportska sedišta, BMW Individual Merino koža, aktivna ventilacija sedišta, Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound Sistem, Heat Comfort paket.

Dostupan je i širok opseg Sistema asistencije u vožnji: Assitencija dugih svetala, Driving Assistant paket koji obuhvata upozorenja na opasnost od sudara i pešake sa funkcijom kočenja, upozorenje o napuštanju saobraćajne trake, kao i upozorenje na opasnost od sudara odpozadi. U standardu je dostupan Parking Assistant koji uključuje asistenta za vožnju unazad, Cruise Control sa funkcijom Stop & Go. Driving Assistant Professional paket uključuje održavanje vožnje u saobraćajnoj traci i praćenje vozila ispred, kao i upozorenje vozilima iz poprečnih ulica napred i nazad. Parking Assistant Plus paket sa Surround View, Top View, Panorama View dostupan je kao opcija.

Svetsku premijeru ovaj model je imao na globalnom skupu BMW Group #NEXTGen održanom od 25. do 27. juna 2019. godine u Minhenu, dok je lansiranje modela zakazano za septembar 2019. i to u četiri varijante agregata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.