NavMenu

Uskoro konkurs za mlade arhitekte i anketa za Beograđane povodom linijskog parka od Dorćola do Pančevačkog mosta

Izvor: Novosti Sreda, 07.08.2019. 09:37
Komentari
Podeli
Pančevački most (Foto: lunja/shutterstock)Pančevački most
Sledeće godine na proleće gradski čelinici imaće na stolu još jedan značajan plan detaljne regulacije, kojim će biti povezan Dorćol sa Pančevačkim mostom. Reč je o linijskom parku nalik Zaryadye parku u Moskvi ili High Line parku u Njujorku. O svim sadržajima biće pitani građani.

Trenutno je u toku izrada Plana detaljne regulacije za buduću linijsku zelenu oazu, rekao je urbanista Marko Stojčić za Večernje novosti:

- Pripremamo konkurs za mlade arhitekte koji će raditi na ovom projektu, a uporedo sa tim spremamo i anektu za sugrađane.

Dodao je da će ukupno u ponudi biti 30 sadržaja. Zamišljeno je da se u deset celina tu nađu po tri programa.


- Ideja je da tu budu habovi za mlade, za alternativne umetnike. U parku će se naći tazličiti kulturni sadržaji, kutak za decu, rekreativni i zabavni programi - kaže gradski urbanista.

Procenjena vrednost je oko 19 mil EUR. Buduća atrakcija Beograda protezaće se na 4,7 kilometara od Beton hale do Pančevačkog mosta. Projekat za uređenje donjeg Dorćola izradiće američka kompanija Diller Scofidio i Renfro.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.