Izvor: eKapija | Sreda, 07.08.2019.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kraljevo ulaže u dečju planinu - Raspisan tender za izgradnju ski-lifta na Goču

Ilustracija (Foto: Biserka Stojanovic/shutterstock.com)
Na poznatoj dečjoj planini, Goču, poslednjih godina nije moguće skijanje. Stari lift je demontiran kao i uspinjača, a sve je prodato u staro gvožđe kako bi se namirile zaostale plate radnika.

U cilju poboljšanja turističke ponude krajem 2018. godine otvoren je i novi dečji hotel a Grad Kraljevo, nadomak kojeg se nalazi ovo skijalište za početnike i rekreativce, raspisalo je krajem jula ove godine tender za izgradnju skijaških sadržaja na planini Goč, tj. za izgradnju ski-lifta na Goču.

Kako se navodi u dokumentaciji, predmet javne nabavke radova je projektovanje i izvođenje radova na izgradnji ski lifta i dela ski staze uz pripadajući ski-lift i isporuka, kao i montaža potrebne opreme za skijašku infrastrukturu na Goču - Dobre vode, po sistemu ključ u ruke.

Projektant idejnog rešenja je firma Ornament investinženjering iz Beograda, a okvirna vrednost radova i opreme koje zajednički finansiraju Grad kraljevo i Ministarstvo za sport i turizam je 29 miliona dinara.

Kako je rečeno za naš portal iz firme Ornament investinženjering, okvirni rok za završetak radova je 15. decembar 2019, te će za predstojeću sezonu, sve biti spremno za skijanje.

Predviđeni ski lift imaće desni smer vožnje. Nadmorska visina početka ski-lifta je 904 m dok je kota kraja ski lifta 945 m.

Pregledna situacija (Foto: Printskrin)
Polazni plato ispred ski-lifta, predviđen je da bude prostran i veliki za nesmetani prilaz skijaša. Na polazu ski-lifta predviđena je komandna kućica od oko 10 m2, dok je na izlazu predviđena manja kućica oko 4 m2, opremljena telefoskom vezom sa polaznom kućicom.

Kućice rukovaoca ski lifta, drvenog ili panelnog tipa, planirano je da budu postavljene na povoljnom mestu za efikasno ospluživanje ski-lifta i za male servisne popravke. Drvene i druge ograde planirane su tako da jednoznačno ukazuju na mogućnost kretanja skijaša na polaznom platou.

Rok za dostavljanje ponuda je 26. avgust do 12.00 časova, dok će ponude otvarati istog dana u 13.00 časova.

Više informacija o tenderu pogledajte OVDE.

S. Petrović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.