NavMenu

Kraljevo ulaže u dečju planinu - Raspisan tender za izgradnju ski-lifta na Goču

Izvor: eKapija Sreda, 07.08.2019. 15:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Biserka Stojanovic/shutterstock.com)Ilustracija
Na poznatoj dečjoj planini, Goču, poslednjih godina nije moguće skijanje. Stari lift je demontiran kao i uspinjača, a sve je prodato u staro gvožđe kako bi se namirile zaostale plate radnika.

U cilju poboljšanja turističke ponude krajem 2018. godine otvoren je i novi dečji hotel a Grad Kraljevo, nadomak kojeg se nalazi ovo skijalište za početnike i rekreativce, raspisalo je krajem jula ove godine tender za izgradnju skijaških sadržaja na planini Goč, tj. za izgradnju ski-lifta na Goču.

Kako se navodi u dokumentaciji, predmet javne nabavke radova je projektovanje i izvođenje radova na izgradnji ski lifta i dela ski staze uz pripadajući ski-lift i isporuka, kao i montaža potrebne opreme za skijašku infrastrukturu na Goču - Dobre vode, po sistemu ključ u ruke.

Projektant idejnog rešenja je firma Ornament investinženjering iz Beograda, a okvirna vrednost radova i opreme koje zajednički finansiraju Grad kraljevo i Ministarstvo za sport i turizam je 29 miliona dinara.

Kako je rečeno za naš portal iz firme Ornament investinženjering, okvirni rok za završetak radova je 15. decembar 2019, te će za predstojeću sezonu, sve biti spremno za skijanje.

Predviđeni ski lift imaće desni smer vožnje. Nadmorska visina početka ski-lifta je 904 m dok je kota kraja ski lifta 945 m.

Pregledna situacija (Foto: Printskrin)Pregledna situacija
Polazni plato ispred ski-lifta, predviđen je da bude prostran i veliki za nesmetani prilaz skijaša. Na polazu ski-lifta predviđena je komandna kućica od oko 10 m2, dok je na izlazu predviđena manja kućica oko 4 m2, opremljena telefoskom vezom sa polaznom kućicom.

Kućice rukovaoca ski lifta, drvenog ili panelnog tipa, planirano je da budu postavljene na povoljnom mestu za efikasno ospluživanje ski-lifta i za male servisne popravke. Drvene i druge ograde planirane su tako da jednoznačno ukazuju na mogućnost kretanja skijaša na polaznom platou.

Rok za dostavljanje ponuda je 26. avgust do 12.00 časova, dok će ponude otvarati istog dana u 13.00 časova.

Više informacija o tenderu pogledajte OVDE.

S. Petrović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.