NavMenu

Zijin planira da u Boru zaposli nove radnike, poveća proizvodnju i smanji zagađenje

Izvor: Beta Utorak, 06.08.2019. 19:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kuznetcov_Konstantin/shutterstock.com)Ilustracija
Generalni direktor kompanije Zijin copper Bor, Long Yi (Long Ji) izjavio je da će ta kompanija u narednom periodu zaposliti nove radnike, povećati proizvodnju ali i unaprediti tehnologiju kako bi se očuvala životna sredina. On je, na centralnoj proslavi povodom 6. avgusta Dana rudara u Boru, naglasio da je od početka godine Zijin zaposlio 280 novih radnika iz Srbije, ali i da će u narednom periodu, osim povećanja broja radnika i proizvodnje, povećati i dinamiku remontovanja i raskrivke u rudnicima i uložiti još veći napor u bezbednost rudara.

Kompanija ubrzano radi na izradi projekata opreme za smanjenje sumpor dioksida u otpadnim gasovima iz topioničkih postrojenja.

- Očekujemo da će izrada projekta biti završena ovog meseca a izgradnja ubrzana, kako bi se ispunili standardi otpadnih gasova - rekao je Yi.

On je dodao da će u drugoj polovini godine Zijin započeti radove na rekonstrukciji, proširenju i izgranji projekata u Rudniku bakra u Majdanpeku i borskoj topionici, a počeće i ulaganja u rudnike Veliki Krivelj, Jama i Novo Cerovo.

Predsednik Nadzornog odbora Zijina u Srbiji George Fang (Džordž Fang), istakao je stogodišnju tradiciju rudarstva u Boru i naglasio da će Srbi i Kinezi "zajednički izgraditi savršenu budućnost".

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da je Zijin ispunio očekivanja preuzimanjem većinskog udela u RTB i naglasio da će proizvodnja katodnog bakra ove godine biti veća za 26% u odnosu na prošlu godinu. On očekuje i da u rudniku bakra Čukaru Peki kod Bora počne eksploatacija najkasnije 2022. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.