Izvor: eKapija | Utorak, 06.08.2019.| 19:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zaštićeno prirodno dobro Zabran dobilo novi mobilijar - U planu gradnja avantura parka

Ilustracija (Foto: epicurus001/shutterstock.com)
Izletište Zabran, jedno od omiljenih mesta za rekreaciju i odmor Obrenovčana, dobilo je novi mobilijar, a u planu je i postavljanje stene za penjanje za decu, kao i izrada projekta za izgradnju avantura parka.

Postavljena su četiri kompleta ležaljki sa stočićima koji su postavljeni u forlandu. Uz akciju postavljanja novog, nadležni navode da se sprovodi i akcija obnove starog mobilijara.

- Sezona kupanja i uživanja na Zabranu je otpočela, doduše ove godine sa zakašnjenjem jer se voda kasno povukla iz forlanda. Mi smo već odavno u redovnom održavanju forlanda i šume. Izvršili smo presipanje šljunka preko kupališnog dela forlanda, u toku su čišćenja i košenja. Ove godine smo došli na ideju da prostor unapredimo mobilijarom koji je drugačijeg oblika, te smo nabavili 4 kompleta ležaljki sa stočićima. Nadamo se da će se našim posetiocima svideti, ako to bude slučaj mi ćemo proširiti ove mobilijare po čitavom forlandu - rekao je direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozar Andrić, prenosi portal Lokalne novine.

On kaže da je planirano i postavljanje stene za penjanje za decu, kao i izrada projekta za izgradnju avantura parka. Andrić je objasnio da su to aktivnosti koje slededuju nakon završetka mosta preko kanala.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.