Izvor: eKapija | Ponedeljak, 05.08.2019.| 13:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Air Serbia uvodi dodatne letove za Tivat

Zbog velikog interesovanja putnika, Air Serbia će tokom avgusta povećati broj letova između Beograda i Tivta, tako da će do kraja meseca nacionalna avio-kompanija između prestonice Srbije i crnogorskog primorja leteti i do 26 puta nedeljno.

Na taj način, putnici će na raspolaganju imati gotovo dve hiljade sedišta više na avionima Airbus i ATR iz flote Air Serbia
navodi se u saopštenju srpskog avio-prevoznika.

Podsećamo da je srpska nacionalna avio-kompanija 16. jula uvela direktne letove između Niša i Tivta, koji će se od danas do početka zimske sezone obavljati tri puta nedeljno. Air Serbia će tokom avgusta između svojih baza u Beogradu i Nišu i Tivta obaviti 123 povratna leta.

- Posvećeni smo razvoju saobraćaja sa Crnom Gorom, izuzetno važnim tržištem za Air Serbia. Tivat i Podgorica su dve naše ubedljivo najfrekventnije destinacije, sa 216 povratnih letova koje ćemo obaviti u avgustu, ispred Ciriha sa 84 i London sa 71 povratnim letom. Pojačan intenzitet letova ka Tivtu uopšte ne iznenađuje, imajući u vidu da je u pitanju popularno turističko odredište u čijoj blizini se nalazi veliki broj omiljenih destinacija za odmor naših putnika. Uvereni smo da ćemo značajno olakšati i velikom broju putnika koji poslovno ili turistički putuju na crnogorsko primorje sa presedanjem u Beogradu, koristeći mrežu od preko 60 destinacija srpske nacionalne avio-kompanije - izjavio je generalni direktor Air Serbia Dankan Nejsmit.

- Air Serbia je za Aerodrome Crne Gore jako važan partner, s obzirom da su prošle godine ka i iz naše zemlje prevezli preko 245 hiljada putnika. Ove godine rast je još veći, a takav promet govori o velikom interesovanju za Crnu Goru kao turističku destinaciju i doprinosi jačanju naše privrede. Očekujemo da će do kraja ove godine Aerodromi Crne Gore opslužiti 2,6 miliona putnika, a našem rastu snažan zamajac daju partneri kao što je Air Serbia - izjavio je Danilo Orlandić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.