Izvor: Tanjug | Nedelja, 04.08.2019.| 17:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nacrt plana za razvoj lokalnog aerodroma Čenej - Izgradnja piste i terminala koštala bi 20 mil EUR

(Foto: Youtube printscreen)
Odeljenje za urbanizam i izgradnju Grada Novog Sada objavilo je nacrt plana za razvoj lokalnog aerodroma Čenej, koji će se koristiti u komercijalne svrhe.

Plan zahteva izgradnju asfaltirane piste i zgrade terminala, a vrednost projekta procenjuje se na 20 mil EUR, prenosi Blic biznis informaciju iz dva izvora.

- Aerodrom Čenej trebalo bi da se koristi za komercijalne letove, čartere za slobodno vreme, letove radnika i avio taksi. Pored toga, i dalje će se koristiti u poljoprivredne i sportske svrhe. Regionalne operacije predviđaju povezivanje Severne Srbije sa poslovnim centrima u bivšim jugoslovenskim republikama i drugim susednim zemljama - kažu u Gradskom odeljenju za urbanizam.

Dodaju da bi dužina piste za vreme prve faze razvoja aerodroma Čenej trebalo da bude dugačka najmanje 1.500 metara, a široka 30 metara. U drugoj fazi će biti produžena na 2.500 metara i proširena na 45 metara.

Pista će se protezati od severozapada do jugoistoka, izbegavajući stambene delove grada.

Novi Sad se nada da će se aerodrom razviti do 2021. godine, kada bi Grad trebalo da postane evropska prestonica kulture.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.