Izvor: Energetski portal | Subota, 03.08.2019.| 13:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najbolji električni bicikl na svetu izumeli studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

Ilustracija (Foto: Ekapija)
Tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu H-Bridges na međunarodnom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja "International Future Energy Challenge" (IFEC) dobio je nagradu za najbolji električni bicikl na svetu.

Članovi tima su studenti sa odseka za Energetiku, Signale i sisteme, Elektroniku, Telekomunikacije i Informacione tehnologije: Filip Cvejić, Ružica Cvetanović, Lazar Nikolovski, Miodrag Joksimović, Emir Kačapor, Luka Knežević, Jovanka Cakić, Miloš Jankov, Nevena Paramentić, Nikola Branković, Nevema Bugarčić, Miloš Milešević, Kristina Radović i Silvester Forgo. Njihovi mentori su prof. dr Slobodan Vukosavić i asistent Aleksandar Milić.

Organizatori takmičenja su pred učesnike stavili izazov konstruisanja elektropogona za bicikl i dodatno ih motivisali da usavrše svoje izume novčanim nagradama u vrednosti od 10.000 USD, 5.000 USD, 3.000 USD i 1.000 USD.

Članovi tima su prototip električnog bicikla izradili u laboratoriji za digitalno upravljanje i električna vozila na svom faultetu i već tokom polufinala zadovoljili sve zahteve organizatora.

Finale je održano od 29. do 31. jula u Medisonu (SAD), učestvovalo je 10 timova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.