NavMenu

Još 500 mil EUR biće uloženo u Porto Montenegro u narednih 15 godina

Izvor: Tanjug Subota, 03.08.2019. 09:51
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
U projekat nautičkog naselja i marine Porto Montenegro do sada je uloženo više od 560 mil EUR, a Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra, procenjuje da će u narednih 15 godina biti uloženo još 500 mil EUR.

- Moramo imati u vidu da gradimo tek na jednoj četvrtini onoga što bi trebalo da bude na 24 hektara, koje je nekada pripadalo Arsenalu. Ja verujem da u narednih 15 godina možemo govoriti o dodatnih 500 mil EUR investicija. To je teško predvideti, jer se studija lokacije tek usvaja - rekao je Kalezić u intervjuu za televiziju Nova M.

Prema njegovim rečima, u Porto Montenegru se sada realizuju dva projekta vredna više desetina miliona evra.

- Trenutno završavamo dve poslovno-rezidencijalne zgrade: zgradu Baja, koja je nastavak hotela Regent i time se završava sistem Regent Pool Club Residences. Paralelno završavamo zgradu koja se zove Elena, vrednosti 20 mil EUR i više, koja će biti otvorena ovog leta - naveo je Kalezić.

Kako kaže, namera je da se Tivat i cela Boka integrišu sa Porto Montenegrom, kako bi se privukli klijenti i potencijalni gosti.

- Naša primarna grupa su potencijalni vlasnici stanova, nautičari, oni koji dolaze brodovima. Ciljna grupa su i turisti koji dođu da popiju kafu, da se time razbije mit da u Porto Montenegru ne može da se popije kafa za 1,5 EUR ili 2 EUR - objašnjava on.

Dodaje da je u master planu i povećanje broja vezova za jahte na 450.

- Otpočinjanje investicija doprinelo je i povećanju broja zaposlenih, pa tako Porto Montenegro trenutno, u sezoni, zapošljava nešto više od 1.000 ljudi - rekao je Kalezić.

Nakon Porto Montenegra Crna Gora dobija još jednu veliku marinu za superjahte.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.