NavMenu

Zrenjanin dobio najbolje ocene za kvalitet elektronske uprave

Izvor: eKapija Petak, 02.08.2019. 15:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)Ilustracija
Na osnovu istraživanja Programa podrške Vlade Švajcarske Swiss PRO, Grad Zrenjanin je najbolje ocenjena lokalna samouprava u Srbiji u oblasti kvaliteta elektronske uprave.

- Pripreme su odrađene na vreme i ispunjene sve obaveze - istakla je načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić, a navodi se na sajtu Grada.

Još 2010. godine Zrenjanin je počeo da pruža prve elektronske usluge. Reč je o jednostavnim procedurama, koje nisu podrazumevale plaćanje taksi, kao ni donošenje originalnih dokumenata.

- Usvajanjem Zakona o opštem upravnom postupku, počela je prva primena. Zaposleni su prošli obuku u Beogradu, imenovana su dva administratora, a nadležni službenici za uspešno završenu obuku dobili su sertifikate. Sistem pribavljanja podataka po službenoj dužnosti uštedeo je vreme i novac strankama - objasnila je Malinićeva.

Podaci ukazuju da su službenici Gradske uprave od septembra 2017. godine, kada je počeo da se primenjuje pomenuti sistem, pa do danas, umesto stranke pribavili neophodni dokument 19.600 puta.


Takođe, e-uprava je dobro ocenjena i zbog toga što građanima nudi veliki broj usluga na portalu elektronske uprave.

- Vrednovano je i to što smo sve podatke iz matičnih knjiga i knjiga državljana, stare više od 100 godina, preveli u elektronski oblik. Ove godine i upis u predškolsku ustanovu obavljen je elektronskim putem, tako da je od 2.514 upisane dece, 501 prijava urađena elektronskim putem - navela je Jasmina Malinić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.