Izvor: eKapija | Petak, 02.08.2019.| 11:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija Savskog trga kreće od sredine avgusta - Radovi do februara 2020. bez zatvaranja saobraćaja

(Foto: Beobuild)
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za sredinu avgusta najavio je radove na Savskom trgu, koji će, pored Trga republike, biti novi centralni gradski trg koji postaje pešačka zona. Saobraćaj će se kretati po obodima, a kako je Vesić dodao, radovi će ići u fazama bez zatvaranja saobraćaja. Opširnije o tome kako će izgledati Savski trg posle rekonstrukcije čitajte u posebnoj vesti.

– Radovi će trajati do februara sledeće godine, tu će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji, biće urađena dva nova drvoreda sa preko sto novih stabala, a to je i mesto gde će se u budućnosti sretati dve metro linije. To će biti još jedan trg koji treba da ima evropska prestonica – rekao je zamenik gradonačelnika.

On je najavio i rekonstrukciju zgrade železničke stanice, za čiju je fasadu Vlada Republike Srbije odobrila sredstva, kao i rekonstrukciju Bulevara patrijarha Pavla, koja počinje 1. septembra i čijim završetkom će građani Vidikovca i Rakovice konačno moći da za nekoliko minuta stignu novim bulevarom sa četiri trake do Mosta na Adi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.