NavMenu

Objavljen kalendar plaćanja poreskih obaveza za avgust

Izvor: Tanjug Četvrtak, 01.08.2019. 17:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Poreska uprava Srbije objavila je danas kalendar plaćanja poreskih obaveza za avgust.

Rok za dostavljanje obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu ističe u ponedeljak 5. avgusta.

Svi koji isplaćuju prihode po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do 5. u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu, poručuju poreznici.

Do istog datuma važi i rok za dostavljanje izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec, pa svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom dužni su da dostave odgovarajući izveštaj nadležnoj Poreskoj upravi prema svom sedištu.

Kada je reč o dostavljanju poreske prijave i plaćanju poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec rok je 12. avgust, kao i za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec.

Polovinom avgusta, odnosno do 15. u mesecu moraju se platiti mesečne akontacije poreza na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec.

Rok za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec takođe se mora platiti do polovine ovog meseca.

Samostalni umetnici, obveznici doprinosa, koji plaćaju tromesečnu akontaciju doprinosa za obavezno socijalno osiguranje takođe su na spisku poreznika i za njih važi datum 15. avgust. kao i obaveza poljoprivrednika za plaćanje doprinosa za treći kvartal ove godine.

Na listi nadležnih sa istim datumom za plaćanje nalaze se i oni koji su se evidentirali za PDV i kojima je poreski period kalendarski mesec, a do polovine avgusta je i rok za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za jul.

Obveznik akcize je takođe dužan da obračunatu akcizu uplati najkasnije 15. dana u mesecu, a poreske prijave i plaćanje akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za jul mora se obaviti, kažu, najkasnije u roku od 15 dana po isteku kalendarskog meseca u kojem je izvršeno očitavanje potrošnje električne energije.

Rok za podnošenje poreske prijave o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno, članove privrednog društva, takođe je polovina ovog meseca.

Na kraju avgusta, do 30. obveznik akcize je dužan da obračunatu akcizu uplati najkasnije poslednjeg dana u mesecu, a za iznos akcize obračunat u periodu od 1. do 15. dana u mesecu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.